···Okunma: 14 Şubat 2022 11:46 Bugün #14şubatdünyaöykügünü ve gününüzü bu özel güne yakışacağını düşündüğüm bir kitapla kutlamak istedim.
Ferhat Eroğlu ilk öykü kitabı olan ‘Göçenlerin Ardı Kapı Duvar’da sıradan insanların yaşamını konu ediyor. 90’ların renkli, modern ve gelenekselin iç içe geçtiği, internet ve sosyal medyanın hayatımızın merkezine oturmadığı dönemlere gidiyoruz.
İlk öykümüzde Lamia Hanım namazını kılarken diğer tarafta emekli albay eşi onun vesveselerine gülüp geçiyor.
Kitaba ismini de veren Göçenlerin Ardı Duvar öyküsünde ise, “Ambalajından yeni çıkarılmış bir toplu iğne yığınıymış gibi’ olan gençliğini hapishanenin dört duvarı arasında geçirerek batmamayı öğrenen bir adamla yeniden özgürlüğümüze kavuşuyor ve bunca zaman sonra geçmişte bıraktıklarını ziyaret ediyoruz. Biraz ürkek, biraz tedirgin, biraz yorgun…
Öyküler zamanı tersine çevirmiş geçmişe akarken bazen bir kıza aşık olup peşinde dolaşıyor; bazen Ankara’nın arka mahallelerinde bir hengamenin içinde buluyoruz kendimizi.
Savrulup giden hayatları konu alan dokuz öykü. Belki kapı komşunun hayatı, belki de senin…
Yazarın kalemini sevdim, tarihçi olduğunu göz önünde bulundurduğumda kim bilir belki ilerde kendisinden tarihi bir roman da okumak nasip olur. Hislerim bu öykülerin ardında bir roman saklı olduğunu söylüyor.