2022 7. kitabı
Önceden perilere ve sihire ev sahipliği yapmış olan dağların dibindeki Colbren köyüne hoş geldiniz. 17 yaşındaki Aderyn, kardeşleri Gareth ve Ceridwen ile Colbren köyünde yaşıyordur.Önce babasını sonra da annesini kaybeden Ryn, babasının işi olan mezar kazıcılığı işini devam ettiriyordur.Ancak bu iş Ryn için çok zordur çünkü bu köyde ölülerin ölü kalamaması gibi bir durum söz konusudur. Evet yanlış okumadınız, öldükleri halde yaşamaya devam eden Kemik Evler için ölüm bir son değildir ve hal böyle olunca Ryn onları ne kadar gömerse gömsün, bir lanet sonucu tekrardan topraktan çıkıyor ve ortalıkta dolaşıyorlardır. Diğer yandan Ellis adlı bir haritacının yolu Colbren’e düşer, hem geçmişiyle ilgili bilgi almak hem de bu köyün bir haritasını çıkarmak için gelmiştir.Bir şekilde Ryn ile tanışırlar.Kendi sorularına cevap bulmak ve bu Kemik Evler lanetine bir son vermek için beraber hareket etmeye karar verirler, böylece bol iskeletli bir maceraya atılırlar. Kitabı sevdim mi sevmedim mi emin değilim.Kötü değildi ama çok iyi olduğunu da söyleyemem.Yani yetişkin için değil de çocuklara hitab eden bir kitap gibi daha çok.Yanlış anlaşılmasın çocuk kitaplarını severim ama konusunu okuduğumda daha gerilimli, heyecanlı, meraklandırıcı bir şeyler okuyacağımı düşünmüştüm ama umduğumu bulamadım maalesef.Goodreads puanıda 4 küsür olunca hiç düşünmeden almış bulundum.Çerezlik olarak okunabilir.Sıkmıyor ama okumasanız da olur sanki.
Kemik EvlerEmily Lloyd-Jones · Epsilon Yayınevi · 2022171 okunma