2022 4. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2022 22:21
Beni sessiz de sevebilir misin?, Merhamet ve Başı sınuklar için kılavuz kitabından sonra okuduğum dördüncü Kemal Sayar kitabı. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki internet sitesinden de yazılarını takip ettiğim yazarın yazım dili gayet akıcı ve okurunu yormadan, satır aralarında her okurunu kendi hikayesinde yolculuğa çıkarıyor. Farkında olmadan satırları okurken kendi yaşamınızı, ailenizi, çocukluğunuzu satırların arasında görebiliyorsunuz. Hatıraların Evi kitabı yazarın bilimsel verilerden sıklıkla yararlandığı, düşüncelerini bu şekilde delillendirdiği ve bilgilendirdiği bir kitap olarak dikkatimi çekti. Daha önce okuduğum kitaplarında örnekler daha yakın çevreden iken bu defa farklı kültürlerden örneklemeler olmuş. İyi ki daha geç olmadan okumuşum dediğim bir kitap olan Hatıralar Evi her ebeveynin okuması gereken bir kitap olarak kesinlikle not alınmalı. Hatta ebeveyn olmayı beklemeden okunmalı ki çocukluğumuza dair olan keşkeleremiz, kendi kendimize sorduğumuz neden? sorularını çocuklarımız sormasın ve biz bu bilinçsizlik zincirini kıralım.
İnsan ve Duygular
Hatıraların Evi– Günümüzde AileM. Kemal Sayar · Kapı Yayınları · 2022408 okunma