Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 22 Şubat 2022 10:04 Kitap bize Zülkarneyn ile ilgili toplu bir bilgi sunan ansiklopedi niteliğinde, en çok hoşuma giden yanıda bu oldu. Yazar sadece kendi düşüncelerinden değil bu konuda bir çok tefsir ve bilimsel açıklamalara da yer vermiş tezlerin yanında antitezlerle bizi düşündürüyor. Kitabın ilk kısmı Zülkarneyn’in kim olabileceği ve ihtimallere değiniyor. Diğer kısımlarında sebep ve seyahatlerinin mahiyetinden bahsediliyor. Benim için kim olduğundan ziyade bu kısımlar daha dikkat çekici oldu. Sebeb Zülkarneyn’in seyahatleri için bir vasıta mıdır, öyleyse nasıl bir vasıta? Ye'cüc me'cüc uzayda yaşayan ve yaratıklar mı yoksa farklı bir insan ya da canlı türü mü? Zülkarneyn uzaya seyahat edip farklı canlı türleriyle savaştı mı? Bahsedilen set nasıl bir set? Dünya yaşamı bir karadelik tarafından yutularak mı son bulacak? Tüm bu teoriler içinde bana yakın gelen Alfa Centauri ve solucan delikleri tabi en doğrusunu Allah bilir. Kısacası astronomi,evren ve gezegenlere ilginiz varsa severek okuyacabileceğiniz ilgi çekici bir kitap.🪐