·280 syf.····Okunma: 25 Şubat 2022 13:08 Yabancı okurlarda çok sık gördüğüm, ayılıp bayılan bir kesim vardı bu kitap için ama kitap ülkemizde çıkar çıkmaz okuyanların bazılarının yorumunu bekledim, iyiki de beklemişim, çünkü sıfır beklentiyle başladım kitaba.
Fable'ın babası onu bir adada yalnız başına terk edip gitmesinin üzerinden tam 4 yıl geçmiştir. Bu süre zarfında Fable kendi ayakları üstünde durarak kendini ticaretin içinde bulmuştur. Yapmak istediği tek bir şey vardır o da Saint'i bularak kendi hakkı olanı almaktır. Konusu geneliyle bu şekilde.
Yazar gemicilik terminolojisini çok iyi kullanmıştı. Denizdeki faaliyetleri, nasıl ticaret yapılması gerekildiğini okuyucuya düzgünce aktarabilmeyi başarmıştı. Bu konuda tebrik etmem gerekiyor açıkçası. Kitaptaki deniz havasını buram buram hissettim yani.
Onun dışında tek olumsuz taraf kitabı okumaya başlar başlamaz karakterlerle bütünleşmemiş olmam. İlk 100 sayfa hiçbir şekilde karakterlerle bağ kuramadım. Kitap zaten 280 sayfa :')
Kitapta Marigold'un sırrını da öğreniyoruz, West'in Fable'ın hayatındaki yerini de net olarak görüyoruz. Yazardan böyle bir gidişat beklememiştim, benim için güzel bir plot-twist oldu.
Kitapta sadece %5 aşk var diyebilirim arkadaşlar. Bu durum beni üzmedi, slow-burn seviyorum nasıl olsa.
Zaman öldürmelik kısacık bir kitap.
Kitapla kalın. ️