#gabrielba ve #fabiomoon kardeşlerin yazıp çizdiği, bu derin anlamlar içeren kitabı okumak bir zevkti benim için.
Çizimler çok renkli ve canlı olmasının yanında balon içlerine duygu katıyor adeta. Bazen çizimlere anlam katmak zordur bazen kelimelere , çizim ve kelimelerin birbirlerini bütünleyip bir araya gelmesi ve bu kurguyla yazılması müthişti bence.
Kitaptaki duyguyu anlayabilmek için belli yaşantınızın ve anılarınızın olması gerekebilir. Ama belli bi yaşın altındaysanız da eminim etkileneceksinizdir.
Bundan sonrasında bu #çizgiroman ı okumadıysanız devam etmeyin
İlk okuduğumda neler oluyor öldü mü? Rüya mıydı, hayal miydi bi tatlı karmaşa yaşanıyor sonra sonra açılıyor, derinleşiyor.
Benim bakış açım şöyle ki , hayatta bir çok kez kaybedebiliriz. Bu yalnızca sevdiğimiz bir insan olmaz , bir hayvan, bir orman , bir eşyamız, sevdiğimiz bir ünlü ya da hayat döngümüzde belli bir dönemi( çocukluk, ilk gençlik, üniversite sonrası iş hayatına geçişle birlikte üniversitede yaşanan günler, annelik öncesi hal), belli bir hali geride bıraktığımızda da yas tutmaya ihtiyaç duyarız. Belli bir son yaşayan insan her daim bir kayıp hissi yaşar ve bu onun için ölümdür. Burda da karakterimiz #bras her bölümün sonunda ölerek bunu anlatmaya çalışıyor bence. Bir halden başka bir hale geçişi ve eski halini öldürüşü. Hayatındaki dönüşüm ve değişimleri. Benim aldığım en güzel mesaj buydu.
#bras ın hayatında yaşadığı önemli anlar, dönüm noktalarını okurken , kendi dönüm noktalarını düşünmeden edemiyor insan. Her yaşından ve hayatındaki önemli ilişkilerinden kesitlerle sade, yalın ama derin anlamlı bir içerik söz konusu.
Her bölüm üzerine derin derin düşünülebilir, tartışılabilir. Ölüm, yaşam, ilişkiler, seçimler üzerine yaratıcı , samimi, herkesin kendinden parça bulabileceği, renkli bir çizgi roman
#güngezgini
#oku