···Okunma: 28 Şubat 2022 13:41 Merhabalar Gonca Çakır'ın yazmış olduğu Dilhun-Eylül kitabının yorumu ile geldim.
️ ️ ️
Eylül çalıştığı okulda tacize uğradığı için ayrılmak zorunda kalır. Dışarıdan dört dörtlük görünen yeni bir okulda iş bulur. Eylül okulun ilk günü öğrendikleri ile yıkılır. Yeni işinde sınıfındaki Melis isimli öğrencisiyle özel olarak ilgilenmesi istenir. Melis okul sahibi Poyraz'ın kızıdır. Poyraz'ın kızını korumak için katı kurallar koyar. Poyraz hayatına ölüm getirdiğine inanır ve kendini soyutlar. Kalbi ve karanlık hayatı arasında kalır Poyraz. Ne var ki Eylül Melis'i bu katı kurallardan korumak için Poyraza karşı verdiği savaşı kim kazanacak?
Karanlık hayatı olan Poyraz kalbinin sözünü dinleyecek mi?
️️️
Ben kitabı çok sevdim. Yazarın o kadar güzel bir kalemi var ki insanı hayran bırakıyor. Sayfaların nasıl akıp gittiğini asla anlamadım. Her sayfayı çevirdiğim de "Allah'ım bu öküzün kalbi yumuşasın", diyordum.
Kitapta konu hem Poyraz'ın hem de Eylül'ün ağzından anlatılıyor ve iki karakter açısından okumayı çok sevdim. Özellikle Poyraz'ın bakış açısı ve hissettikleri zaman zaman yaşadığı çaresizlik okurken beni üzdü.
Sizde kalbi buz tutmuş Poyraz'ın değişimini merak ettiyseniz mutlaka ama mutlaka okuyun derim
Not: Yine de Poyraz'ın çok fazla değişeceğini düşünmeyin derim. Benim gibi ikinci kitabı olacağını bilmeden okuyup Poyraz'da bir değişim göremeyince hayal kırıklığına uğraşmayın. Umarım Gonca Çakır Poyraz'ı yola getirir.