2022 3. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2022 03:12
Selam sevgili okuyuçlar, umarım iyisinizdir Bugün Wattpad tarzından hoşlananlar için bir kitap yorumuyla geldim. Evet, Karaca tam bir Wattpad tarzı. İçinde eleştirdiğim yerler de oldu, okurken keyif aldığım yerler de oldu. Hepsinden bahsedeceğim ama önce kısaca konusuna değineyim. . Maral işinde başarılı bir cerrahtır ve cerrahlık baba mesleğidir diyebilirim. Maral, yoğun bir günün ardından gittiği gece klübünde esas oğlanımız olan Arkın ile tanışır ( epey olaylı bir şekilde ) ve olaylar gelişir. Arkın ise içten içe Maral’a karşı intikam hırsıyla yanmaktadır. Kitap boyunca ise bu intikam ve intikamım evrildiği aşkın bu ikili üzerindeki etkilerini okuyoruz. . Şimdi gelelim eleştirilerime. Öncelikle kadın karakterimizin ilk sayfalarda cerrah olduğunu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Güçlü ve hayatta yer edinmiş bir karakter okuyacağımı sanmıştım ama birçok yerde ne kadar yanıldığımı anladım. Bazı noktalar dışında genel olarak fazlasıyla güçsüz bir karakterdi. Çekip gitmesi gereken pek çok yerde hâlâ Arkın’a tahammül edip yanında kalıyor oluşu okurken sinirlerimi bozdu. Arkın karakterini ise hiç anlamadım açıkçası. Peşine takıldığı intikam o kadar yersiz ve gereksizdi ki, intikam isteği bile bana hiç geçmedi. Oturup konuşsa her şeyi çözebilecekken hem kendine hem Maral’a hem de çevresine gereksiz acılar çektirdi. Okurken çok sinirlendim. İki karakter de saçma yerlerde daha da saçma kararlar alıp birbirlerinin hayatını zorlaştırıp durdular. . Gelelim olumlu düşüncelerime. Öncelikle yazarın kalemini, yani duyguları aktarış biçimini gayet başarılı buldum. Yani eleştirilerimin kaynağı yazarın kaleminden kaynaklanmıyor. kurgunun bazı noktalarında sorun olduğunu düşünüyorum. Öyle ki bazı yerlerde ağlamaktan kendimi geri alamadım. Empati yapmak epey yıprattı. Özellikle de Arkın’ın perişan olduğu sahneleri okumak epey keyif verdi çünkü sonuna kadar hak etmişti. . Hem Wattpad hem dram hem de aşk sevenler, eğer kurgudaki bazı sinir edecek noktalara gözlerini yumarlarsa okurken keyif alabilirler. Ayrıca şu da bir gerçek ki, beni sinir eden konular size gayet normal de gelebilir. Okuyanlar varsa yorumlarda buluşalım
KaracaKerime Şimşek · Müptela Yayınları · 201883 okunma