"Çürümüş tuğlanın üstüne yenilerini koyup, şatafatlı bir bina inşa edersen kendine, o bina bir gün mutlaka çöker. Yeni bir düzen yaratmak için eskisini yok etmen gerekir. Biz kimseyi, hiçbir maddeyi örnek almadık, biz Dünyayı yeniden yarattık Lena."
Herkese Merhaba
Lena Agola,beyaz bir odada uyandığında kim olduğunu ve geçmişini hatırlamaz. Kim olduğunu sorgulayınca 2100 yılında olduğunu öğrenir. Bulunduğu merkezin sahibi Lena'ya Anka Projesi için gönüllü denek olduğu ve 80 yıldır uyutulduğu söyler. Lena yeni dünyayı tanımaya çalışırken geçmişini sorgulamaya başlar.
İnsanlığın iyiliği için olduğu söylenen projenin gerçek amacı nedir? Lena , öğrendiği gerçeklerle nasıl başedecek ? Soruları ve daha fazlası için kitabı okumalısınız.
Farklı konusu ve başarılı bir kurguya sahip tavsiye edeceğim bir kitap okudum. Sonunu tahmin edemeyeceğiz şaşırtan ters köşeler vardı.
Her karakter ana karakter gibi çok iyiydi.
Ses'in rahatlığı ,Sitare'nin dostluğu, Sencer'in Lena'ya nasihatleri çok güzeldi ve Etnika güçlü karakterine hayran kaldım.
Yazarı tebrik edeceğim önemli konulardan biri çoğumuzun bilmediği Türkçe isimleri seçmiş olmasıydı.
Sizler özgürlük için aşktan, paradan mevkiden geçer misiniz yoksa köleliği seçip sorgulamadan zirveye kolayca çıkmak mı istersiniz?
"Teknoloji bir ülkenin beynidir ama teknolojinin fazlası insanı aptal yapıyor. Düşünmemeye sevk ediyor, teknolojiye bağımlı hale sokuyor, bizi biz yapan özelliklerimizi elimizden alıyor. Robotlaşıyoruz..."
"Ve siz... Siz siz olun; benliğiniz dışındaki 'Diğerlerinin' elleri ile serüvene atılanlardan olmayın.
-Sadece Özgürlüğe-"