Huzurlu ve soru işaretsiz ölebilmek !!!
2022 25. kitabı
Okunma: 09 Mart 2022 23:55
Başarı merdivenlerini adım adım tırmanan ; toplumun ya da yaşamın getirdiği iş , evlilik , çocuk üçlemesini sırasıyla gerçekleştiren ; işinde azimli ve başarılı ; sosyal çevresi kalabalık ; dengeli ama babalığı ve kocalığı vasat olan İvan İlyiç . Perde takmak için çıktığı merdivenden düşecekken toparlar ama böğrünü vurur . Bu vurmayla beraber gün be gün ağrı sızı içinde kalır . Çok acı çeker . Can siparane şehrin en iyi doktorlarında tedavi olur . Maalesef ki ; ister ilaçlarını düzenli alsın , ister hiç bir şey düşünmeden yatsın dinlensin ; hastalığının çözümü yoktur ve İvan İlyiç ölüme yaklaşmıştır . Kitap ; İvan İlyiç’in ölüm yolculuğunu değişen ruh halleriyle anlatmaktadır . Bazen kendinin sıradan bir insan olmadığını düşünür , ölümü yadsır bazen de herkesin öleceğini düşünüp ölümü kabullenir . Kendisini yalnız bıraktıkları için çevresindekilere kızgın ve kırgındır . Sürekli geçmişde yaşar . İç sesiyle konuşur . Kafası karışıktır . Sorgulamalardadır : Acaba doğru bildiğim yanlış bir hayat mı yaşadım ? Okuyana huzurlu ve soru işaretsiz ölebilmenin zorluğunu hissettiren kitabı çok beğendim ve okurken İvan İlyiç’i yaşadım .Severek okuyacaksınız . Tavsiye ederim .
İvan İlyiç'in ÖlümüLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202261,2bin okunma