2022 20. kitabı
Okunma: 09 Mart 2022 00:26
Aile Fotoğrafı | #kitapyorumu Kerem Görkem ile tanışma kitabım oldu. Ayrıca yazarımızın ilk romanıymış bu kitap ama ilklerde olan basit hatalar, kurgu basitliği asla yoktu, bana göre. Okunması kolay, sizi hemen içine çeken bir kitap. Yalın ve sade bir anlatımla, adeta sizi kitaba bağlıyor ve elinizden bırakamıyorsunuz. Buna istinaden, bende başladığım gün bitirdim kitabı. Kitabın kurgusu, , küçük Can’ın mutlu aile tablosuyla duygusal yönden bir bağ kurması üzerine başlıyor. Bununla da sınırlı kalmıyor. Yazarımız, bir boşanma sürecini ve bu süreçteki duygu dağılımlarını, sonrasında gelişen olayları bize aktarmış. Bu öyle tek düze bir anlatım değil yalnız, her aile ferdinin ağzından aktarılan ve hepsinin iç dünyasını daha yakından tanımamıza olanak sağlayan bir anlatım. Gözünüz korkmasın, öyle çok fazla karakter yok ve birbirine karıştıracağınız bir durumda söz konusu değil. Karakter sayısının az olması, kitabın sürükleyiciliğini asla bozmamış. Su gibi akıp gidiyor kitap tabii sizide beraberinde götürüyor. Okuduktan sonra beni daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Kitapta her bir karakteri ayrı ayrı çok sevdim. Özellikle Küçük Can, kalbimin en derininde yer verdim sana. Benim çok severek, yer yer duygulanarak, bazı yerlerde ise Haydar hocamızdan kitaplarla ilgili yeni bilgiler edinerek okuduğum bir kitap oldu. Özellikle bana okurken, bir yaşanmışlık hissiyatı vermesi beni kitaba daha çok bağladı. Ben bu kitaba, bir şans vermenizi diler, küçük Can’ın ve diğer aile fertlerinin iç dünyasına tanıklık etmenizi tavsiye ederim. Sevgiyle. #lightofsuleyorumluyor
Aile FotoğrafıKerem Görkem · Sia · 2021170 okunma