Puan vermedi·864 syf.····Okunma: 08 Mart 2022 00:29 Değersiz Bir Hayat bizi üniversiteden tanışan Willem, JB, Malcolm ve Jude isimli dört arkadaşın hayatında yolculuğa çıkarıyor ama hikayenin odağı daha çok Jude ve kendisinin en yakın arkadaşlarından dahi gizlediği geçmişi. Üniversiteden önceki hayatı korkunç bir karanlık. Her ne kadar herkesten gizlemeye çalışsa da o karanlığın zaman zaman arkadaşlarıyla arasına girmesine engel olamıyor. Her şeye rağmen yapılan fedakarlıklar, birbirlerine duydukları saygı, sevgi, güven kısacası herkesin hayatında sahip olmak isteyeceği güzel bi dostluğa tanık olmak kitabın en güzel tarafı.
Ben birkaç ay önce reading vlog videolarının birinde denk gelmiştim bu kitaba. Okuyan herkesi ağlatan ve şaşırtan bi kitap olduğunu görünce dram çok sevdiğim bi tür olduğu için büyük bi merak ve beklentiyle okumaya başladım. Ama sekiz yüz küsür sayfanın sonunda okumasam da olurmuş demek istemezdim. Kitabın beni en rahatsız eden kısmı yazarın net bi zaman çizgisinin olmaması. Okurken kendimi sürekli yıllar sonrada buldum. Haliyle de yakın geçmiş ve şimdi arasında mekik dokuyup durdum. Böyle olması değil bunun tüm kitap boyunca bu şekilde devam etmesi çok can sıkıcı. Yazarın zaman zaman çok gereksiz detaya girmiş olması da diğer bir can sıkıcı şey. Bi noktadan sonra gerçekten çok sıkıldım ve diğer insanların aksine yaşananlardan etkilendiğimden değil sıkıntıdan bırakasım geldi.
Ana kahramanın başına gelen şeyler gerçekten korkunç şeyler. Ama istisnasız her gün çıkan haberler yüzünden akılalmaz diyemiyorum, keşke diyebilsem.
Çok hassas biriyseniz okumayın uyarısıyla da bitirmek istemiyorum bu incelemeyi. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bunların hepsi zaten bu korkunç dünyanın gerçekleri..