···Okunma: 12 Mart 2022 14:18 Sindire sindire okuyacaksın bu kitabı...
Bu kitabı birçok yerde gördükten ve kimsenin katile dair bir fikrinin olmadığı ve bununla alakalı yakınmalarını gördükten sonra adeta bir kahraman edasıyla sepetime eklemiştim. Olaylar üç kişinin bakış açısından ele alınmış; kadın, adam ve katil.
Katilin bakış açısından yazılan bölümler varsa kesin kim olduğunu anlarım demiştim, maalesef öyle olmadı.
Olay, Rachel adlı 'havalı' bir kadının cesedinin bulunmasıyla başlıyor. Tabii bu karakterimiz kendini dışarıya gösterdiği gibi iyi yürekli biri değil ve aslında birçok kişi de bundan haberdar. Fakat cesedinin bulunmasıyla birlikte etraftaki kişileri ilgilendiren bir takım ek olaylar silsilesi başlıyor ki kitabın ilerleyişi bu anlamda tıpkı sökülen bir kazağın ipini çekmek gibi hissettiriyor.
Kadın, yani Anna Andrews bir spiker. Fakat yerini aldığı asıl spikerin işine geri dönmesiyle birlikte o da saha muhabirliğine geri dönmek zorunda kalıyor ki ilk görevlendirildiği olay da Rachel'in cinayeti. Pek manidar. Çünkü bütün karakterler arasında bir bağ var.
Adam, Jack Harper bir polis memuru. Olaydan sorumlu dedektif. Bir kez daha dediğim gibi herkes bağlantılı.
Karakterlerin geçmişlerine ve neler yaşadıklarına ilerleyen sayfalarda yavaş yavaş giriş yapılması ve bunun ustalıkla işlenmesi beni resmen sarhoş etti. Her bir ayrıntı tam yerinde veriliyor.
Gelelim sevgili katile... Kim olduğunu tahmin ettim mi? Evet, en azından bir süreliğine 'Acaba..?' demiştim. Ama yazar ayrıntıları öyle bir şekilde veriyor ki sırf çok dikkatli olacağım diye kendi topuğuma sıktım. Başka bir karaktere öyle odaklandım ki maalesef iyi bir Sherlock olamadım.
Fakat yine de sonuna gelmeden bir iki yere dönüp baktığımda katilden emin oldum, yine de geç kaldığımı hissettim.
Kitabı kesinlikle ama KESİNLİKLE tavsiye edeceğim. Yetişkin içerikli bir kitap fakat tasvir bakımından öyle olduğunu söylemek istiyorum yoksa özellikle romantik bir roman değil. Hatta, romantiklikle alakası yok.
Kendini okutturuyor.
Katili bulamayanlara kıyasla kendimi iyi hissediyorum ama ben de sonlara doğru yakalayabildim kendisini. Yani ben bir dedektif olsaydım, hiçbir cinayeti engelleyemediğimden başarısız olurdum.
Katili erkenden bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulmak istiyorsanız onun bölümlerinde geçen HER BİR KELİME önemli. Ben özellikle bir cümlesini okuduktan sonra 'Aha!' demiştim. Ama çok geçti.