2022 6. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2022 00:49
Selamlarr ! Bugün Kurucular'ın yorumuyla karşınızdayım. Puanım:100/10 Konusu: Bir önceki iktidar elde etme girişimlerinde ihanete uğramış bir grup hayvanın intikam hikayesi. Tür: Edebiyat, fantastik, roman 1000kitap'taki yorumlarını ve puanları gördükçe üzüldüğüm, acilen keşfedilmesini istediğim bir kitap Kurucular. Hikaye; iktidar mücadelesi, kan, intikam ve ihanet üzerine kurulu ve konu itibariyle karanlık bir teması var. Bu karanlık tema bir Unutulmuş Diyarlar kadar belirgin olmasa da kendini hissettiriyor. Kitabın en güzel taraflarından biri de karakterlerin saf iyi olmaması ve birer insan gibi tasvir edilen hayvanlar olması. Yani konu alınan iktidar savaşı kan dökmekten asla geri durmayan hayvanlar arasında. Kitaba ilk başladığımda biraz affallamış sonrasında ise bu olaya bayılmıştım. Ayrıca karakterlerin geçmişteki ihanet yüzünden birbirine kolay kolay güvenememesi, sürekli kendi aralarında hanini aramaları ve geçen seferki başarısız girişim yüzünden umutsuz olmaları çok hoşuma gitti. Resmen karakterler yaşayan ve konuşan hayvanlardı. Bütün bunlar birleşince herkesin sevemeyeceği ama benim şahsen bayıldığım bir konu ortaya çıkmış. Keza bazı sahneleri beynimde kira vermeden yaşıyor. (Bu kitap unutmazlarım arasında yerini aldı bile ) Yazarın yazım dili sade, anlaşılır ve güzel. Çevirinin de ondan aşağı kalır yanı yok. Okuyuşu bu yüzden çok rahat. Cümleler akıp gidiyor,siz de kendinizi bir anda hikayenin içinde buluyorsunuz. Tüm bunlara rağmen kitap biraz stabil ilerliyor. Yani ne heyecanlı ne sıkıcı. Ama garip bir şekilde akıp gidiyor. Hele sonlara doğru kitabı bırakabilene aşk olsun.Tek oturuşta yalayıp yutmalık ve etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bir kitap bana göre. Novella okumak istiyorsanız ve değişik bir konu okumak istiyor, hayvanların arkadaşlığını sorun etmiyorsanız bu kitap tam da size göre!
KurucularDaniel Polansky · İthaki Yayınları · 2021186 okunma