Puan vermedi·184 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Şubat 2022 21:41 Beraber, hepberaber olabilmek ne sihirlidir. Politik ve ahlaki tüm konuların karşısında birlikte olabilmek ne büyük güç. Yazarın kendini iyileştirmek için yazdığı eser dünyanın durum özetinin bireysel açıdan ortaya konuluşu. Ne yapmalı ne yapmamalı, neyi seçmeli, ne olmalı gibi sorularla yüzleşmenin ön seslerini aklın sınırlarında uyandırmakla kalmıyor, yazarın şahsi önerileriyle hepberaberliğin altı dolduruluyor.
Bu kitap herkese yazılmış bir kitap. Dünyanın içinde bulunduğu darboğazın haykırışı. Ülkemizde yaşananlara olduğu kadar Amerika’dan, Hırvatistan’a, Suriye’ye ve nicesine yazılan yaşanılanların ortaya dökülüşünde tüm sorunların birin değil bizim sorunlarımız olduğunun gerçekliği yüze çarptıkça fark ediş yeni bir boyut kazanıyor. Covid hepimizi bireyselleştirdikçe, birliktelikten uzaklaşıp kendi zihinlerimizde, kendi sosyal alemimiz içinde yansıma odalarımızla kendi dünyamızda var olmanın sancısını çektiğimiz son senelerde tüm insanlığın yükü nasıl da birikti üzerimizde. Radikal erkekliğin senelerdir hüküm sürdürerek dişi olan her şeye karşı savaşı, siyahilerin yaşama hakkı ve adalet mücadelesi, demokrasinin geldiği son durum, faşizmin kendini konumlandırışı, yeni dünya düzeni gibi hepsinin başlı başına bir yığın olduğunu unutmamak ve savaşmak gerek. İnsanlık bu yüzden ayrımcılıktan, diktatörlerden, dayatılan kalıplardan, kendi olamamaktan vb. kaçıyor, yeni kurtuluşlara sığınıyor. Ne yapmalı bu insanlık umut yerine inancı seçmeli, gerçekliğin tamamını seçmeli, korkuyla arkadaş olmayı seçmeli, gurur yerine onuru seçmeli, öfke yerine dikkati seçmeli, kudret yerine gücü seçmeli, az yerine yeteri seçmeli, enkaz yerine mercan kayalıklarını seçmeli, arkadaşlığı seçmeli ve hepberaber olmayı seçmeli.