2022 24. kitabı
Okunma: 14 Mart 2022 21:46
“Bu asla bir veya iki kadının hikâyesi değildi. Bu hepsinin hikâyesiydi. Bir savaş, yaşamlarına dokunduğu insanların yarısını göz ardı etmez. Öyleyse biz neden edelim?” • Selamlar! Çok severek okuduğum ve beni çok etkileyen Bin Gemi kitabının yorumuyla geldim bugün. Bu tarz çok fazla kitap okumadım. O yüzden pek bilgim yoktur. Ama bu kitabı okuduktan sonra mitoloji’nin çok ilgimi çektiğini ve sevdiğimi anladım!?! Çünkü kitap o kadar güzeldi ki… Zaten Truva Savaşı’nı birçok kez duymuştum ve merak da ediyordum açıkçası. Bin Gemi’de de Truva Savaşı’nın arka planında geçen kadınların hikayelerini okuyoruz. Savaş işlenmiyor o yüzden de kitap biraz yavaş geçiyor olabilir ama bu beni hiç sıkmadı çünkü kadınların neler yaşadığını okumak beni çok çok daha fazla etkiledi. Siz daha önceden Truva Savaşı’nın hikayesini okuduysanız harika olacak. Bunu yaşayan kadınların üzerindeki etkisi sizi daha da fazla etkileyecektir. Özellikle bir alıntı var ki: -"Beklemek, şimdiye dek katlandığım en zalim şey. Tıpkı birini kaybetmeye benziyor fakat bir katiyet olmadan. Bunun bende yarattığı ıstırabı bilseydin eminim ağlardın." • Kitabı kesinlikle öneriyorum. Özellikle de Mitoloji’ye ilgi duyanlar bayılacaktır eminim. Beni en çok etiketleyen Laodameia oldu. Ama siz kaderleri artık Greklerin elinde olan Troyalı kadınlardan onlar adına Akhilleus’la savaşan Amazon prensesine, Odysseus’un dönüşünü bekleyen Penelopeia’yı da benim gibi çok severek okuyacaksınız eminim. Kendinize cici bakııın.
Bin GemiNatalie Haynes · Epsilon Yayınevi · 2022197 okunma