2022 31. kitabı
Okunma: 18 Mart 2022 17:12
Nabizade Nazım - Zehra Selaaam! Ben geldim. Türk edebiyatının ilk psikolojik roman denemesi olan Zehra adlı kitap ile geldim. Kitap gayet akıcı bir dille yazılmış. Okurken sıkılmıyorsunuz. On sayfa okuduktan sonra bir bakmışsınız kitabın içindesiniz. Açık söylemek gerekirse üzülerek okudum. Bunca şeye, bunca eziyete gerek var mıydım kızım Zehra diye düşünmeden duramıyorum. Biraz konusuna değinmek istiyorum: Zehra adlı güzel ve genç kızımız kıskanç biri. Babası ona çok üzülerek ve mutlu olacağını düşünerek yanında çalışan Suphi isimli delikanlıya veriyor. Bakmayın görücü usulü gibi anlattığıma aslında ikisi birbirine ilk görüşte aşık oluyor. Mutlu bir şekilde yaşarken ve Zehra'nın kötü huyları törpülenmişken eve bir yardımcının gelmesi Zehra'nın bütün törpülediği huylarının tekrar ortaya çıkmasına sebep oluyor. Ben bu işte tamamen Suphi'nin suçlu olduğunu düşünüyorum. Kendi kalbine ve aklına sahip çıkamayan herkes suçludur çünkü benim gözümde. Sonunda yaşanılan olaylar kötü. Her işte Zehra'nın parmağı var. Bir yandan intikam için yanıp tutuşuyor ama kendi sonunu getirdiğinin hiç mi hiç farkında bile değil. Yaşamanın farkına yaşamın sonuna geldiğinde anlayanlardan... İntikam güzel sonuçlar doğurmuyor maalesef. Yürekte aşk olunca, akılda hırs olunca ve bu ikisi bir araya gelince sonuçların ne denli kötü olduğunu görmüş oldum bu kitapta. Bence herkesin okuması gerek. Ben çok üstü kapalı bir şekilde anlattım. Elinize kitabı alın ve bir dalın kitaba. Zehra'ya hem üzülüp hem kızacaksınız. Belki Zehra böyle davranmasaydı her şey çok farklı olacaktı. Ama bir davranışa bakarak Suphi'nin yaptıkları ister istemez onun sonunu getirdi. Bu haftanın tavsiyesi bu kitap olsun. Hepinize iyi okumalar!
ZehraNabizade Nazım · Mercan Okul Yayınları · 015,3bin okunma