Bugün size okumuş olduğum #goethe nin #gençwertherinacıları adlı kitabının yorumu ile geldim. Öncelikli olarak #goethe, bu kitabını 1774 yılında henüz 25 yaşındayken kendi hayatından esinlenerek ve iki hafta gibi kısa bir sürede yazmış olduğu bilgisini vermek istedim. Kitabın yazıldığı dönemde intihar olayları artmış ve bu yüzden de kitap yasaklanmıştır. Kitabı okuyan kişiler o kadar çok etkilenmiş ki, kitabın ana karakteri olan Werther'in intihar ederken giydiği sarı pantolon mavi ceket, o dönemde moda olmuş herkes Werther gibi giyinmiş, sevdiğine ne kadar çok sevdiğini göstermek istemiştir.
Gelelim konusuna. Werther hukuk stajyeridir. Bir davete katılır ve orada Lotte ile karşılaşır. Ona aşık olur. Ama bu imkansız bir aşktır çünkü; Lotte nişanlıdır. Werther Lotte'ye olan imkansız aşkını arkadaşına yazdığı mektuplarla anlatmaktadır. Ve biz okuyucular da bu aşkın sonunda nasıl intihara sürüklediğini okumaktayız.
Ben okurken gerçekten çok etkilendim çünkü; Werther duygularını ve bu aşka karşı olan çaresizliğini o kadar coşkun bir dille anlatmış ki. Kitabı okurken hiç sıkılmadım ve dili de oldukça sade ve akıcıydı. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Kitapla ve sevgiyle kalın. Keyifli okumalar