Okumak değil, Yaşamak !
2022 5. kitabı
Okunma: 23 Mart 2022 00:32
İlk defa bir kitabı okurken soğuk soğuk terledim ve inanılmaz midem bulandı.. Çünkü kitabı okumuyorsunuz adeta yaşıyorsunuz! Sizi o kadar içine alıyor ki sanki siz yaşıyorsunuz tüm olanları birebir.. Kesinlikle okunmalı.. İyi ki okudum dediklerim arasında yerini aldı. En etkilendiğim yerlerden birisi ise ; “Korkulacak bir şey olmadığını, acı çekilmediğini, sakin bir ölüm olduğunu, ölümün böylece kolaylaştırıldığını söylüyorlar.” “Hey! Peki ya aktı haftalık bu can çekişmeye, gün boyunca süren bu iniltiye ne demeli? Çok yavaş ve çok hızlı geçen o telafisi imkansız son günün endişelerine ne demeli? Giyotin sehpasına çıkan o ıstırap merdivenine ne demeli ?” “Onlara göre bunlar acı çekmek anlamına gelmiyor.” “Bunlar kanın damla damla tükendiği, zihnin düşünceden düşünceye sönüp gittiği aynı çırpınışlar değil mi?” “Üstelik acı çekilmediğinden eminler mi? Bunu onlara kim söyledi? Kesik bir başın sepetten kanlar içinde çıkıp halka: Acı hissedilmiyor! dediğini duyan oldu mu ?” “Yanlarına gelip : Güzel bir icat. Ona özen gösterin. Çok iyi bir düzenek diye teşekkür eden ölüler oldu mu ?”
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2026152,6bin okunma