···Okunma: 23 Mart 2022 19:04 Bir çoğumuz #truva hikayesini biliyordur. Çıkan savaşı, ölen insanları, sebepleri.. Bunları da araştırıp bulabiliriz. Peki ya geride kalanların, kadınların neler yaşadığını biliyor muyuz? Bu kitap tamda o düşünceyle ele alınmış. Ben hep savaşın kazananı kaybedeni yoktur. Yıkım iki taraf içindede vardır ama kaybedenin yıkımı daha fazladır derim. Ve emin olun geride kalanlar için gidenleri beklemek her zaman daha zordur. Gözleri önünde ölen eşleri ve oğulları, talan edilen evleri, yuvaları, hayatları.. Esir olarak düştükleri düşman elinde bu kadınlar kadere razımı olmalı yoksa kazanç sarhoşu olmuş düşmana karşı atak mı yapmalı?
Kitap savaş sonrasını anlattığı için durağan başlıyor lakin insanı her anlamda merakta bırakıyor. Sanırım bende unutulmazlar arasına adını yazdırdı. Çünkü #güçlükadınlar işleyişi muazzamdı. Kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri detaylarını okudukça mest oldum. Savaş dediğimiz hep bir mücadele anıdır. Hazırlığı, kendisi sonrası.. Peki ya geride kalanlar için nedir? Heleki kadınlar için? Ben normalde çok karakterli kitapları not alarak okurdum. Ama bu kitapta ihtiyaç duymadım. Konuyu daha vakıf olmanızı sağlaması için kitabı okumadan önce #Truvasavaşı hikayesini okumanız tavsiyemdir. Sanırım bende bu yüzden hızlı ilerliyebildim. Okuyun, okutturun efenim..