Anlatılan aşkın yanında 99 senelerinde yaşanmış olaylar da yer alıyor. Sağ sol olaylarını her birimiz yaşamış olmasakta kitaplardan, büyüklerimizin anlatımıyla duymuşluğumuz vardır. Tabiki hep kötü olaylar da yaşanmamış. Bizim geleneksel bayram günlerimizin şenliği, beraberliği, kapı kapı dolaşan çocukların şeker toplayışı, bir gün önceden hazırlanan kıyafetler çok güzel betimlenmiş. Okuyucuya o günlerin hüzünüyle aktarılıyor.
Aysel'in İsmail'den 11 yaş büyük olması, Ayselin evlenip boşanmış 1 tane evladı olması bunların hiç biri iİsmail için sorun değildi, Aysel iç
in de öyle. Bir süre beraber olmayı başarabilmişler çok güzel anılar biriktirmişler ancak hayatları böyle devam edemiyor, yol ayrımı oluyor. Aysel her ne kadar modern, İsamil de dinci bir adam olsa da birbirlerine benzedikleri bir çok noktaları vardı.
Aysel tanımadığı birinin ölümüne, gece uyuyamayacak kadar üzülen biriyken, kendi canına kolayca kıyabilmesine anlamlandıramıyorum. Aysel her ne kadar bu dünyadan göç etmiş olsa da ruhu İsmaille beraber. Dışarı çıkarken, yemek yerken, uyurken hep onunla beraber. İsmail sevdiği kadının ruhunu yaşatmaya çalışıyor.