2022 2. kitabı
Okunma: 24 Mart 2022 00:41
Sess kontrol ses 1 2 sess 1 2 ses kontrol.. Öhömm! Ramazan Kayan'ın Davet Yolunda Bir Siyah Bir Beyaz'dan sonra okuduğum 2.kitabı. İçerisinde, "Yürek Sınavı", "Yürek İnşası", "Kalb İşgali", "Kalbin İlacı", "Kalbimiz Kiminle Beraber?" tarzı başlıklar, ve sormuş olduğu sorulara ilişkin de birtakım kendine has cevaplar mevcut. Bu kitabın bir farkındalık kitabı olduğunu düşünüyorum. Şu hengamenin içinde bize bir kalbimizin olduğunu hatırlatan, huzurumuz için onu zamanın kötülüğünden korumak gerektiğini tembihleyen ve zaman zaman kalbimize dönmemizin gerekliliğinden bahseden bir farkındalık kitabı evet. Bir kalbe sahipsin diyor bunun farkında ol! Bu kitabı okurken bana hissettirdiği şeyler şöyleydi: Kalbinin biyolojik varlığından ziyade katılaşıp yumuşama durumuna da sahip kırılgan, hassas, gerçekten özen gösterilmesi gereken bir yapısının da olduğunun ne zaman farkına vardın veya farkında mısın? Her türlü kötülüğün ve pisliğin had safhada olduğu bir zamanda kalbinin katılaşmaya müsait olduğunu ama yine de her şeye rağmen buna müsaade etmemek için çabalaman gerektiğinin bilincinde misin? Bu kadar sekülerleşmiş (dünyevileşmiş) hayatlarımızın içinde en son ne zaman kalbinin sesini dinledin, ona bu ehemmiyeti verdin? Evet "kalp" önemli olan ama bizim geri plana attığımız bir mevzu gerçekten. Dediğim gibi bir farkındalık kitabı oldu benim için. Bununla beraber herkese tavsiye eder miyim bilmiyorum. Aşırı hassas kalpli insanlar mevcut. Böyle insanlar zaten kalplerinin sesini dinliyodur, varlığının bilincindedirler diye düşünüyorum. Onun aksine kalbinin katılaştığını düşünüp bir nevi olaylara tamamen kayıtsızlaşan insanlara daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. (bu kayıtsızlaşmaya her ne kadar sosyal medyadaki sahte göz yaşları, prim uğruna yapılan duygusallık veya insanların iyice sinirlenmesine ve duyarsızlaşmasına vesile olan sözde kamera şakalarıyla birtakım insanlar sebep olsa da bu başlı başına ayrı ve geniş bir konu) Her şeye rağmen insan mücadele etmeli ve kendini zamandan korumalı.. Okuyacaklara bol farkındalıklı okumalar. :)) Selametle..
İnsan ve Duygular
Kitabu'l KalpRamazan Kayan · Çıra Yayınları · 2006214 okunma