Puan vermedi·358 syf.····Okunma: 24 Mart 2022 20:45 #Okudum
#TürPolisiye
#357sayfa
#İkinciAdamYayınları
Merhaba Arkadaşlar, ️
Bugün size serinin ikinci kitabı olan Filiz Gökdemir Köşker Hanımefendi'ye ait polisiye roman Kebbat 2'yi tanıtmaya çalışacağım.
Daha önce Kebbat 1'in incelemesini yapmıştım. ilk kitapta bütün kahramanlarla tanışırken, ana kurguya konu olan mekanları, ilişkileri, olayları benimsemiştik.
Şimdi Kebbat 1'in ışığında Kebbat 2 okuyucusuyla buluşuyor. Roman sizi konuya, mekâna, kişilere ve olaylara sıkı sıkıya bağlar nitelikte muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor. Kurgu, işleyiş, heyecan öyle zekice ilerliyor ki işinizi derhal bitirip, kitab'a hemen kaldığınız yerden devam etmek istiyorsunuz. İşte yazarın başarısı, romanın güzelliği burada tescillenmiş oluyor. Eğer günlük yaşantınızda aklınızın bir köşesinde okuduğunuz kitabın ana karakterlerini, konuyu, gidişatı ve sonucu merak ediyorsanız!.., o kitap tamamdır. Benim gizli kriterim tamda budur. Kebbat 2 sadece suç, suçlu, cinayet, korku, takip, heyecan barındırmıyor. İçinde günümüzde yaşanan, toplumsal ve sosyal sorunların altında yatan, gerçekte kişilerin hayatlarındaki eksikliklerin, özellikle eğitimsizliğin onları, nasıl potansiyel birer suçlu haline getirdiğini ve altında yatan sebepleri de, gösteriyor. Polisiye okumayanlar bile, Kebbat serisinde, zeka oyunlarıyla çözümlenen, bilgilerle zenginleştirilmiş bir şekilde, duyguların en üst zirvesinde, huzura, ve güvene erdiklerini görecekler.
Hikaye, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde geçiyor.
Cinayet masasından Komiser Sezin, sezgilerinin peşinden gidiyor.
...
‘‘Seni Görüyorum!!!...’’ notuyla
Olmadık yerlerde karşılaşmaya başlayan Komiser Sezin, bu gizemli tehditleri kimin gönderdiğini, bu sırrın arkasındakileri ve cinayetin failini bulabilecek miydi?
Bu gizemli hikayede Sezin Komserin sıcak nefesiyle taş kaldırımlı tarihi Birecik sokaklarında, koşup, Fırat Nehrinin maviliğinde hayallere dalıp, avlulu evlerin tahtlarında uyuyup, yıldızlara bir kol mesafesiyle dokunmak isterseniz, en çokta aşkın şarabını tadan dudakların heyecanıyla kalbinizin ritmini arttırtmaya varsanız, Kebbat 2 tam size göre diyebilirim.
Gönül kazıntısı alıntılar:
Bir dakikanın hatırına bir ömrü vermiş insana hiç saat sorulur mu?
(say. 284)
Sevgide: Saygıdan ve alışkanlıktan, belki de ypksunluktan gelen öngörülebilir ve kontrol edilebilir bir bağ söz konusuyken aşkta: Bahanesiz koşulsuz, engel tanımayan güdüsel ve yakıcı, öngörülemez bir enerji vardı. (say. 300)
Güneydoğudaki evlerin avlularında bir ağaç şeklinde yetişen turunçgillerden acı ve oldukça büyük, reçeliyle ünlü bir meyvedir kebbat.