2022 32. kitabı
Okunma: 26 Mart 2022 00:24
Rüzgar Gibi Dalga Gibi & Stefano Bolognini + Sanırım çoğu kitap sever şu yanılgıya düşüyor. Bilindik, gündemde ve çok okunan kitaplar bizlere daha fazla değer katıyor. Oysa, kanımca, gündemde olan çoğu kitap kendilerine kıyasla hayli gözardı edilmiş, sayısı tahmin edilemeyecek, kitaplara göre fazlaca sığ ve sıradan. Bu kitap bana bunu söyletti. Neden mi? Çünkü okuduğum çok değerli ve dolu dolu bir metinle karşılaştım. Fazla hatta hiç bilinmemesine karşın, yazarının bilgeliği, içeriğinin herkesçe anlaşılır olacak kadar sadeliği ve dahası sizi içine alan öyküleme tekniği ile bize bizi anlatmasına hayran kaldım. + Küreselleşme ile değişen tüm disiplinler gibi psikanaliz de değişime uğramıştır. Hatrı sayılır ünvanlara ve görevlere sahip yazarımız Psikanalist Stefano Bolognini, işte değişen bu disiplin içinde öyküleme tekniği ile bize çocukluğumuzu, gençliğimizi ve o dönemki anılarımızı, ne kadar da tanıdık geliyor, dedirtecek tarzda aktarıyor. Hatırlatma, hissetme ve yorumlama ile sohbet ediyor bizimle. On adet öykü var kitapta. Elbette on tane psikanalitik duygudaşlık var aslında. Yazar kendinden söz ediyor ve üstelik hastalarından söz etmeden aslında bizden parçaları savuruyor öykü yaprakları ile. Öykülerin sonunda yorum kısmı ile de yansımalar sunarak psikanliz katıyor. + Çoğu öyküde psikolojide 'gizlilik evresi' denilen sürecin nasıl olduğunu gösteriyor. İnsanların içsel bağlantıları nasıl oluşturacakları yönünde tatlı tatlı ve benliğin dağılmış parçalarını yeniden birleştirmek için uysalca, masalca aktarıyor bize cümleleri. Kitabı övmeyeyi sürdürmeyeceğim. Fakat okumanız için ısrarcı bir merakı zihninize bomba misali bırakacağım. Bıraktım bile + #rüzgargibidalgagibi #stefanobolognini #okuyanusyayınları #kitap #kitaptavsiyeleri #kitaptansözler #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapönerileri #psikoloji #psikanaliz #book #booklover #bookstagramturkey #bookstagram #keşfet #keşfetteyiz #fypシ
Rüzgar Gibi Dalga GibiStefano Bolognini · Okuyan Us Yayınları · 202193 okunma