En çarpıcı, en etkileyici roman karakterlerini arıyorum? Aradığım karakterler farklı düşünen, ruhları hasta,toplumdan soyutlanmış kişiler. Bana yardımcı olur musunuz ? Okuduğum romanlarda bulduğum tabirime uygun karakterlerim; !) Fyodor Mihayloviç DOSTOYEVSKİ- Suç ve Ceza (Raskolnikov),Ecinniler (Kirillov, Stavrogin) 2)Albert Camus - Yabancı (Meursault) - Düşüş (Clemence) 3) Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli (Zebercet)
İvan Gonçarov - Oblomov (Oblomov) John Kennedy Toole - Alıklar Birliği (İgnatius) Jaroslav Hasek - Aslan Asker Şvayk (Şvayk) John Fante - Toza Sor (Arturo Bandini)
Önceki 9 yanıtı göster
Bende Karamazov Kardeşleri Nihal Yalaza Taluy'dan okudum ve çok beğendim. Acaba Ergin Altay'dan okusam nasıl olurdu diye düşünmedim değil şimdi :)
Körleşme - Elias Canetti ( Prof. Peter Kien)
Saramago'nun Körleşmeyi duymuştum ama bu yazarı ilk defa duydum:)
1 yanıtı göster
Tıkanma - Victor Mancini Trainspotting - Renton Satranç - Dr. B. Zorba - Zorba :) Çarpışma - Vaughan Şibumi - Nicholai Hel Bunlar geldi aklıma şimdilik. :)
Zorba yakın zamanda okuyacağım kitaplardan. Chuck Paulnick in Fight Club ı okuyup çok beğenmiştim. Tıkanma da bu aralar yazarın dikkatimi çeken diğer eseri. :) Diğer eserleri de değerlendireceğim :)
Önceki 4 yanıtı göster
Her türlü okurum, bazı yazarlardan çekinirim ama okuduğum da genelde karamsarlaşmam. Benimkisi bilmiyorum, biraz ruh durumumu abartmak sanırım :)
1 yanıtı göster
Don Kişot, Prof. Kien, Kâtip Bartleby, Hans - Palyaço (Heinrich Böll)...
Önceki 4 yanıtı göster
Aklımızda birçok eser olduğu için sanırım karıştırdım :) ama kesinlikle okumak istediğimi biliyorum ve sızın önerinizden sonra bu isteğimi fırsat bulduğum ilk ana çekiyorum :)
Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar (Hikmet Benol) Oğuz Atay - Tutunamayanlar (Selim Işık) Oğuz Atay - Oyunlarla Yaşayanlar (Coşkun Ermiş) Yusuf Atılgan - Aylak Adam (Bay C.) Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli (Zebercet) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Daha doğrusu sırasıyla ilk aklıma gelenler.. :)
Önceki 6 yanıtı göster
Ben daha çokca kez eseri okuyacağım, zaten Hikmet Benol û da özlüyorum :) Tutunamayanlar ı okuduğumda da değerlendirmelerimi paylaşırım :)