2021 28. kitabı
Sözlü dövüş sanatları. Günlük hayatta sık karşılaşılabilen durumlar için kitaptan çıkardığım birkaç not; . Aptalca sorulara cevap bile verme. Cevap vermek durumu pekiştirir, kişi amacına ulaşır. . Kimsenin haklı çıkamayacağı laf dalaşlarından zarifçe kurtul; bu konuda görüşlerimizin uzlaşamaz olduğu üzerine uzlaşalım. . Birisi seninle dalga geçmeye çalışırsa sen de gül. Şoka uğramak yerine hafif al. . İnsanları sabitlendikleri fikirden çıkarmak için; “Peki siz ne öneriyorsunuz?” de ve sus “siz olsanız ne hissederdiniz? ne yapardınız?” suskun kal kişiyi empatiye zorla. . “Yapma” demeye son ver. Beyin söylenen bir şeyin tersini imgeleyemez. Pembe fili düşünme örneğinde olduğu gibi bir şeyi yapma dediğinde tam da onu yapar. . “Ama” dan önce söylemenler dikkate alınmaz “ama” yerine “ve” kullan. . Çocuklarla iletişimde önce olumlu sözler; +Dondurma yiyebilir miyim? -Tabii ki yemekten sonra yiyebilirsin. Somut şeyler söyle. “Beni dinler misiniz?” Yerine “Çocuklar gözünüzü bana çevirir misiniz?” . Birisi sana içini döktüğünde nasihat vermek ve papağan gibi tekrarlamak yerine benzer cümlerle onu desteklediğini ve dinlediğini belli et.
Tongue FuSam Horn · Boyner Yayınları · 20165,8bin okunma