···Okunma: 02 Nisan 2022 02:43 Selam millet
Gökkuşağının renkleriyle dolu dolu olan bir kitapla geldim
Çocuk kitabı olsa da içindeki hikaye beni gülümsetti ve çok tatlıydı
Çocuk kitabı okumayı sever misiniz sizde?
Kitabın konusuna gelecek olursak
Kitabın içinde kitap okuyor gibiyiz aslında.
Bir yandan Zeynep ve Rüya’nın hayatına eşlik ederken bir yandan da Kaminya’nın kapılarını aralıyoruz.
Zeynep, kızı Rüya ile çok ilgilenemediğinden her akşam yatmadan bir kitap okumaya başlar. Zeynep’in eşi ise Mehmet gazetecidir ve gittiği görev yüzünden haber alınamaz. Zeynep ise Rüya’nın korkularını okuduğu kitaptaki dünya ile silmeye çalışır.
Kaminya ise Gökkuşağı annenin ve çocuklarının hikayesidir.
Gökkuşağı anne ve çocukları Dünya’da bulunan yardıma muhtaç çocuklara yardım etmekle görevlilerdir. Mavi, mor, turuncu, kırmızı, lacivert, sarı ve yeşil… her bir çocuğun bambaşka görevleri vardır. Fakat Rüzgar Gorga ile başları derttedir.
Gökkuşağı anne Dünya’ya yardım etmeye çalışsada Gorga kötülük yapmaya devam eder. Sizce bu çekişmeyi kim kazanır? Hem Zeynep ve Rüya’nın hayatı hem de Gökkuşağı ve renklerinin hayatını aynı zamanda yaptıkları yardımları severek okudum.
Kitabın yorumuna gelecek olursak
Kitabımız 74 sayfa ve puntoları çocuklar için küçük olduğu için bu kitap üçüncü sınıf 7-8 yaşlarından itibaren okuyacakları bir kitap. Konu bakımından ve hikayenin güzelliği ile temiz bir içerik. Hem doğayı hem de yardımlaşmayı anlatıyor. Yazarın dili gayet akıcı. Çocukların severek okuyacağı bir kitap