·608 syf.····Okunma: 07 Nisan 2022 21:06 Anne Rice, öncesinde yazdığı 10 kitaplık meşhur Serisi Vampir Günlükleri’ne 10 yıl sonrasında yazdığı Lestat ile geri dönüyor. Kitap bir nevi başlı başına okunabilir. Devam niteliğinden çok, eski sevilen karakterlerin ve yeni karakterlerin buluştuğu bir maceraya götürüyor bizi. Kitabın başında okurların sorun yaşamaması için geçmiş olaylar özet geçilmiş ve sonrasında da evrende geçen bilinmeyen kelime ve tabirler için sözlük verilmiş. Kitabın en sonunda ise; karakterlerin krolojik sıralaması ve öncesinde çıkan bütün kitapların minik bir özeti var. Kesinlikle iyi düşünülmüş bişey çünkü kitapta haddinden fazla karakter var. Bu biraz takip etmeyi zorlaştırıyor. Kendi düşüncem: Evet tek okunur ama bence öncesi okunmuş olursa çok daha iyi olur
Konudan biraz bahsedeyim. Vampir dünyası, acemi vampirlerin toplu olarak yakılmasını emreden rahatsız edici bir telepatik güç olan "Ses" tarafından saldırı altındadır. Dünyanın her yerinde katliamlar yaşanıyor. Gecenin çocukları, vampirlerin en ünlüsü olan Lestat'ı, Ses onları birbirlerini yok etmeye yönlendirmeden önce birleşmelerine ve yenmelerine yardım etmesi için çağırıyor. Bencil ve kibirli Lestat, beklenmedik bir kurtarıcıdır, ancak yüzyıllar boyunca çok şey öğrenmiştir. Çeşitli antik vampirlerin yardımıyla Sesi fethetmeye ve ölümsüzleri kurtarmaya kararlıdır. Peki Ses kim? Amacı ne? Lestat beklendiği gibi bir kurtarıcı olabilecek mi? Okuyup öğreniyoruz.