Varsa tanıdığınız birileri mesafeli bir şekilde şöyle tavsiyeler de bulunun ve fazla yanaşmayın bulaşıci bir hastalıktır kurtulması zordur. Horrmonal tedaviye ihtiyacı var bir de dini tedavi yani ruhun iyileşmesi ve nefsin terbiyesi lazım.
1) İmanı yoksa iman etsin.Kur'anı Arapça dan okusun ki kalbin ve aklın frekansları düzeltsin böylece
2) Kur'an'ı anlamak için tefsir veya Kur'an'ı açıklayıcı kitaplar okusun veya hocalardan dinlesin
3) Allah'ı zikretsin
4) Sohbet dinlesin vaaz , ilim meclislerine gitsin , kendisini horlamayacak yerlere gitsin .
5) Namazlarini huşuyla kılsın ve 5 vakit hep kılsın daima
6) oruç tutsun , buna devam etsin
7 sosyal medya dan ve you tub dan Uzak dursun mümkünse çok az takılsın.
8) Kötü arkadaşlar dan uzak dursun
9) Nefsi okşayacak şeylerden uzak dursun
10) BayansaBayanlarla, erkekse erkeklerle veya bayan erkek , başbaşa kalmasın veya onlarla gece muhabbet etmesin
Çünkü geceleri insanlar duygusal olur. Şeytan ve nefsi onları aldatabilir.
11) Fuhuşa teşvik eden görüntü ve sesler den ve arkadaşlardan uzak dursun araya set çeksin
12) Sürekli Tevbe ve istiğfar etsin bu durumdan kurtulmak için Allah'tan için için yardım istesin. Ve dua etsin
13) Allah'ı daima ansin
14) Kainat üzerine tefekkür etsin ahireti hesabı düşünsün
15) umudunu kaybetmesin
Sabretsjn , Allah Tevbe edenleri sever ve Tevbe edenlere yardım eder
16) iyi ortamlara gitsin ilim meclisleri vb yerler
17 ) sağlıklı bilgiler içeren güzel kitaplar okusun, kişisel gelişim ve dini
18 ) şeytan ve nefsinden gelen kötü düşüncelere karşı Allah'a sığınirim desin Allah a sığınsin daima .
Arada bir sorular geliyor bu konu hakkında varsa yardım isteyen bu önerileri dikkate alsın hepsini bire bir yapan muhakkak iyileşir. Ama ihmal eden umtsuz ve inatçı olan veya ön yargılı olan asla iyileşmez çünkü eşcinsellik de , ön yargılı olmak gibi ruhi hastalıklar nefsi hastalıktır. Bunu çözümü, kurtuluşu ancak İslami hakkıyla yaşamaktır. Allah dini yaşayan ve dini ayakta tutmak için mücadele edenlerin ayaklarını sabit kılar hak yolda.
Y. Doğan