2017 30. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2017 16:14
Merakla okumaya başladığım kitabı 'şimdi ben ne okudum' diyerek bitirdim. Sürekli tekrarlanan hayatların neden ve nasıl olduğuna dair bir cevabının kitabın sonunda da olsa okuyucunun kafasında belirmesi lazımdı fakat olmadı. Ben o cevabı bulamadım. Gereksiz ayrıntılar ve konudan sapmalarla, yer yer sıkılarak ve artık bu konu bir yere bağlansın diyerek okudum. Belki aynı konuyu bir başka yazar ele almış olsaydı sonuç farklı olabilirdi gibi geliyor bana. Çünkü konudan ziyade onu işleyişte bir sıkıntı vardı bana göre. Sonuç olarak okumayıp aklımda kalacağına okuyup da sevemediğim kitaplar arasında yer alsın düşüncesinde olduğum için bu kitabı okuduğuma pişman değilim :-)
Sil BaştanKen Grimwood · Koridor Yayıncılık · 20108,3bin okunma
İnceleme yaparken konuya pek fazla yer vermiyorum çünkü zaten kitabların arka kapaklarında konudan az çok bahsediliyor. Ben daha çok kitabın okuyucuda bıraktığı etkiyle ilgileniyorum. Ki bu kitap için güzel ve de olumlu yorumlar çok ve o yorumları beğenen kişiler de çok. Hatta ne kadar sürükleyici ve film gibi kitap diyenler de var. Fakat ben de aynı etkiyi yaratamadı. İyi kötü yorumları genel olarak okuyarak başladım kitaba, kitap hakkında kendi düşüncelerimi oluşturabilmek adına. Tahminimce sizde aynı düşüncedesiniz ki benim bu olumsuz yorumumdan sonra bile kitabı merak etmişsiniz. :) Kitabı okumak için sizde bir merak uyandırabilmişsem ne mutlu bana. Çünkü kitap kötü ya da sıkıcı diyemem. Buna okuyup kendiniz karar vermelisiniz. Sürekli ölüp sonra yeniden dirilip aynı hayatı tekrar tekrar yaşamak ve bunu mantıklı herhangi bir açıklamaya bağlamamak, kitap hakkında olumsuz düşünmeme neden oldu.
İncelemenin sonuna kadar acaba konu ne idi diye merakla okudum. Belki ucundan bir ip ucu olur diye. Oldu mu şimdi? Kitabı beğenmemenize rağmen okuma isteği uyandırdı. :)
Anlaşıldı. Teşekkürler. ;)