···Okunma: 10 Nisan 2022 22:24 Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanımla olan evliliğini mercek altına alan kitap sayısı oldukça az. İsmet Bozdağ bu kitabında konuyu tarihi roman şeklinde kurgulayarak ele almış. Bu sebeple kitabı okurken Atatürk ve Latife Hanımı birbirleriyle konuşurken, kavga ederken, birbirlerine sevgi sözcükleri sarfederken görüyoruz. Bu yaklaşım oldukça ilginç olmuş.
Benim açımdan kitabı okumaya değer kıla tarafı, hayatı zaferlerle, başarılarla dolu bir lider ve millet kahramanının evlilik yolunda başarısızlığa uğramış olması, bizzat kendisinin bunu başarısızlık olarak tanımlaması. Bir nevi güçlü bir kişiliğin zayıf tarafının keşfi. Bunda tek sorumlu Atatürk değil tabiki. Sonuca giden süreçte Latife Hanımın hatalı davranışları daha göze batıcı. Yazar her iki tarafından ruhsal durumunu olaylara bakışını güzel yansıtıyor.
Kitap konusu ile kaynak eser niteliğine sahip. Fakat bu evliliği en detaylı ve güzel bir şekilde anlatan kitap bana göre #k:893. İkisini de okuyun derim.