Kadavra Mevsimi ile tanıştığım kalemin sahibi @cxcandas . Öngörülemez, akıcı, duru güzel bir anlatımı var. Korku romanından sonra yeni bir dram gerilim romanıyla çıktı karşımıza geçenlerde. "Bedel Ödeyenler" Çok çarpıcı bir isim değil mi sizce de ?. Kitap gelene kadar düşünüp durdum neyin bedeli, bedel ne , ödeyenlere ne oluyor diye.Yine kalemini çok sevdim , yine bir çırpıda okudum ve yine beğendim; iyi ki okumuşum dedim ..
Ama bir şey var ben gerilmedim bu kitapta. Daha çok kızdım tüm Delicelilere.. Yer yer de ağladım. O saçma adeti yıllarca sürdüren, bazılarının aklını yitirmesine, bazılarının ölmesine bile neden olabilen o ritüeli devam ettirenlere öfke besledim içimde. Su gibi aktı kitap ama akarken de boğazımda takıldı kaldı sayfalar.
Her ayın dolunay zamanı , bedel ödeme günü geldiğinde toplanılan köy meydanında başlayan sadece Delice'nin erkeklerinin katılımıyla yapılan tören ve sonrası.. Ters köşe sonlarını severim , böyle bir sonu da hiç ama hiç beklemiyordum açıkçası..
Son olarak bir şey daha var.. Dolunayı çok severim @cxcandas ,şimdi mutlu musun? Her dolunayda bedel ödeyenler gelecek aklıma , Deliceliler gelecek ve yine sinirleneceğim, mutlu musun söyle
"Parçası olduğu törenin gerçek doğasını geç de olsa, nihayet anladı. Ateşle oynamanın neden yanlış olduğunu ancak evini yaktıktan sonra anlayan bir çocuk gibi , artık hiçbir şeyi değiştiremeyeceği, hatasını telafi edemeyeceği bir andan sonra. Zehirli bir pişmanlık ve suçluluk duygusuyla deliye döndü."
"Ay dolunay değilken de bir bütün aslında, bunu unutuyorum bazen "
"Geçmiş tatlı bir zehirdir, Deliceli!" "İçtikçe içesi gelir insanın. Yapma bunu ."
"Ruhundaki kesikler, ömür boyu içine kanıyormuş insanın. "
" Ve o anda, 'sᴜʏᴜɴ ᴅɪʙɪɴɪ ɢᴏ̈ʀᴇᴍɪʏᴏʀsᴜɴ, diye fısıldadı içindeki ses. ᴅᴇʀɪɴʟɪᴋʟᴇʀɪɴᴅᴇ ɴᴇʟᴇʀ ɢɪᴢʟᴇᴅɪɢ̆ɪɴɪ ʙɪʟᴍɪʏᴏʀsᴜɴ' "
"Tarık ,hayat boyu peşini bırakmayacak olan çamurla o gün tanıştı. " Bedel ÖdeyenlerCüneyt Candaş