2022 13. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2022 22:23
Çocuk gelişimini yeni ve kışkırtıcı bir bakış açısıyla anlatan çok ilginç bir kitap: psikolojik, sosyal, gizemli ve manevi.. Kitabın yazısı bir ebeveynlik kitabı için biraz kalın ve aşırı bilimsel olsa da, kesinlikle okumaya değer.. Keşke çocuğum olmadan önce ya da ebeveynlik deneyimimin ilk yıllarda okusaydım dediğim bir başka kitap daha. Pearce'in bağlanma teorisini derin ve destekleyici buldum. Bir çocuk doğası gereği canlı bir şekilde keşfedicidir ve onu evcilleştiren ise bizim kültürümüzdür. Fikirlerinin çoğu, ebeveynler için garip veya düpedüz kabul edilemez olacaktır, ancak açık fikirliyseniz ve çocuğunuzun erken gelişimini gerçekten anlama arzunuz varsa, o zaman bu ebeveynlik kitabı rafınızda bulunması gerekir. Başlıca yoğunlaştığı konular: - Gerçeklerin ezberlenmesi olarak değil, yeni bilgilere yanıt verme ve özümseme yeteneği olarak yeni bir zekâ kavramı - Çocukların ihtiyaçlarını tanımak ve karşılamak (doğumdan itibaren!) - Mevcut gelişim aşamalarını anlarken çocukları bir bütün olarak görmek - Kendi ihtiyaçlarımızı tanımak ve bunlara cevap vermek - Niyetin her zaman yetenekten önce geldiğini anlamak - Öğrenme döngüsü (stres özümseme) - Sinirbilim, insanların nasıl öğrendiği ve öğrenmenin aşamaları - Çocukların somut düşünceden soyut düşünceye nasıl geçtiği - Neden "geç okuyucu" olmak olumlu bir şey..
Sihirli ÇocukJoseph Chilton Pearce · Görünmez Adam Yayıncılık · 2020244 okunma