2022 4. kitabı
Khaled Hosseini - Bin muhtesem güneş (Spoiler!) Bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi.. Ne okudum ben böyle? İki çaresiz kadın.. Gayrımeşru bir ilişkinin meyvesi olan , annesiyle birlikte bir kulübede gözlerden uzak yaşamak zorunda kalan , baba hasretiyle yanıp kavrulan Meryem.. İki abisini savaşta kaybeden , bu acının getirmiş olduğu sonuçlarla beraber bir toparlanamayan bir anne ve babasıyla yaşayan Leyla.. İki ayrı hayat. Yolları bir noktada birleşiyor. Aynı adamın karısı oluyorlar. İkisi de küçük yaşta evleniyor. Kendilerinden çok yaşlı , pis , zalim , vahşi bir herifle. Meryem ve Leyla; iki talihsiz, bahtsız kadın.. Kadın olmanın en zor olduğu ülkede ve zamandalar. Yine savaş var. Taliban şeriat kisvesi altında kadınlara çocuklara zulmediyor. İnsan yerine koyulmamanın , açlığın , sefaletin , psikolojik şiddetin , aşağılanmanın bini bir para. Suçsuz ölen onlarca insan ve Taliban’ ın getirdiği katı kurallar. Yaşa yaşayabilirsen.. Yalnız Meryem ve Leyla’ nın değil tüm Afganistan’ın çığlığı , Afganistan halkının yaşam mücadelesi ; oku okuyabilirsen
Bin Muhteşem Güneş (Midi Boy)Khaled Hosseini · Everest Yayınları · 2018119,3bin okunma