Hepimiz Gökyüzü Olmak İstedik - Lordlar Ve Vari̇sler
2024 12. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2024 11:32
Selam! İncelemeye nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama birazcık N.G. Kabal'a olan aşkımı anlatmak istiyorum. İlk okuduğum serisi Gençlik Serüveni idi. Özellikle "Biri Sizi Düşünüyor" kitabı beni gerçekten çok etkilemişti. Sonrasında Gecenin Hikayesi serisine başladım ve fantastik kitaplara olan nedensiz ve gerçekten gereksiz olan ön yargım bu seri sayesinde kayboldu, yıkıldı. Sonra HGOİ serisi Wattpad platformunda yayımlanmaya başladı ve ben yazarın dilini sevdiğim için okumaya başladım. Ancak bir şey oldu ve ben uzun süre bir şey okuyamadım Sonra yayınevi değişti, HGOİ basıldı derken bir baktım hemen almışım;) Ve birkaç gün önce bu kitabı bitirdim. Resmen HARİKAYDI. HA-Rİ-KA. Karışık bir fantastik evren ve karışık çok fazla olay var ancak o kadar akıcı ki... Nova, mimarlık okuyan ve üniversiteyi sürekli tekrar okuyan bir genç kız. Annesi ile sadece mektup üzerinden iletişim kuruyor ve dedesi ile yaşıyor. Babası ile, annesi ile olduğundan daha samimi. Bir de arkadaşı Ayzer var. Ayzer fal gibi şeylere delisine inanan birisi. Burçlar fallar vs. Bir gün bu ikili üniversitede derste iken okula birtakım kişiler geliyor ve bazı insanları Elemental adı verilen yeni bir evrene, boyuta götürüyor. Ve biz sonrasında yaşanan mücadeleleri, kırgınlıkları, ayaklanmaları vs. okuyoruz. Nova o kadar harikaydı ki... Kimsenin kendisini bastırmaya çalışmasına olabildiğince izin vermemeye çalıştı. Nova'yı okurken gerçekten çok keyif aldım. Lordlar... Özellikle de Daren... Su grubuna dahilim ancak Daren... Daren'in yaptığı eylemlerin altından başka şeylerin çıkacağını düşünüyorum. Bakalım göreceğiz. Elemental'de halkını düşündüğünü söyleyen kişiler aslında kendi çıkarını düşünüyordu bence. Özellikle Amon. Kapaklar ilk yayımlandığı zaman karakterlere dair bir bilgim yoktu ve ben Amon'u iyi zannediyordum. Ariana, Ayzer ve Sonay hakkında bir şeyler okumak istiyorum çünkü bence bir sırları var. Kurgulanan evren, yazım dili, karakterler vs. gerçekten çok çok iyiydi. İddia ediyorum uzun zamandır böyle iyi bir fantastik evren okumamıştım. Gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Eğer gerçekten kaliteli veya fantastik bir kitap okumak istiyorsanız kesinlikle öneririm... İkinci kitabı bir an önce okumak istiyorum. Şimdiden iyi günler, iyi geceler ve iyi/ keyifli okumalar dilerim..;)
Fantastik
Lordlar ve VarislerN. G. Kabal · Martı Yayınları · 202110,3bin okunma