Puan vermedi·868 syf.····Okunma: 15 Nisan 2022 05:58 Otostopçu dizisinin beşi bir yerde basımını düşünürsek ortalamada beğendim ancak ilk 3 kitap asıl güzelliği sağlayan kısım bana kalırsa. İlk 3 kitap için konuşacak olursam anlatımı, serbest düşünce şekli muntazam. Arkadaşlarımla "Düşünsene şu şöyle olsa ne olurdu?" diye başladığımız sonu gelmez konuşmaları hatırlattığı için belki çok sevdim.
4. kitap diğerlerinden kopuk olmakla beraber hayatın ve evrenin anlamını çözen kişiye odaklanması ve tatlı bir aşk hikayesi içermesi nedeniyle kabul edilebilir.
5. kitapta Douglas Adams'ı "Hadi beşinci kitap nerede? Onu da yaz, çabuk yaz, hadi, hadi" diye darlamışlar gibi bir hava var. Zorlama ve sipariş bir kitap olmuş.
Farklı zamanlarda yazıldığı ve kimisi sipariş kitaplar olduğu için tutarsızlıklar, açıklar çok. Rehbere yazıla rehberde de zaten bundan bahsedilmiş. Yine de göz ardı edilemeyecek seviyede bence. İlk 3 kitap gibi olsaydı keşke devamı da.