İşte ihanet acımasızlıktır.. Kitap sokak nöbetçilerin yanına ajan olarak gönderilen Helin Aktan ama çocukluğunun da iyileşeceğini bilemeyen sadece helin.. Öncelikle kitapla bir kitapcı da karşılaştım ve bu size komik gelebilir ama sanki beni al oku der gibiydi… Ama haklıydı çünkü kitap da okuduğum her cümle , her bir yalnızlık ve her bir acı sanki beni anlatıyordu... Ama kitap'ın en çok öğrettiği şey onların değerleri.. Helin ' in o pes etmeyişi, Yankı'nın her zaman başka bir yol vardır demesi, Işığın her şeye rağmen ayak da dim dik duruşu ,Lal' in o anne şefkati ve Mutlu'nun adı gibi insanları mutlu edişi.. Karakterler çok şey anlatıyor.. Ama en çok da o dostluğu, birbirine bağlılıklarını... Artık o kırmızı ışıklı oda yok.. İhaneti sadece bir kişi biliyor.. Aşk yanı başında.. Kitap okuyup okutulmalı diye bilirim.. Biz insanlar farklıyızdır.. Hayat ise acımasızdır bizlere.. Öncelikle şunu diye bilirim ki hiçbir zaman pes etmememiz.. Her ne yaşarsak yaşayalım her şeye rağmen ayakta dim dik durmamız gerekmektedir… Bazen öyle bir şey olur ki o sokak da sıkışıp kalırız bir yardım beklesek bile o yardımı bulamayız.. Ama bazen öyle bir şey olur ki o sokak da kendimiz için bir çıkış yolu buluruz.. Unutmayın bu hayata yalnız değiliz, elbet karşımıza bizi iyileştiren ya da bizi kurtaran biri çıkacak dır değil mi.. Yankı ‘nın bir sözü vardır ; ‘’ Her zaman başka bir yol vardır. ‘’ Unutmayın her zaman yaralarımız olsa da ayakta duramasak da canımız yansa da her zaman başka bir yol vardır.. Ben gece bu benim ilk incelemem umarım beğenirsiniz. Şimdiden kitap için iyi okumalar dilerim