LETHE | DİLARA ÖZÇELİK
KİTAP YORUMU•
Lethe benim okuduğumu ilk çizgi roman. Severek okudum. Galiba bu kitaptan sonra çizgi roman aşığı olacağım. İlk çizgi romanımın Yunan mitolojisi ile ilgisi olması ayrı mutlu etti beni. Kitabın ismi Lethe bir nehir. Yunan mitolojisinde, Hades'in dünyasında yani yeraltında akan nehirlerden biri. Bu nehrin suyundan içen ölülerin ruhlarının fani hayatlarına dair her şeyi unuttuklarına inanılır. Neden bunu söyleme gereği duyduğumu da kitabı okuyanlar bilir. Baş karakterimiz Yaz geçmişini hatırlamadığını biliyor olur. Mizpah ah üzümlü kekim️ ruhları Hades'e taşıyan bir kayıkçı olur kendisi. Tabi ki kitabımız Yaz ve Mizpah aşkını işliyor. Çizgi roman, Yaz'ın annesinin ona evden çıkması isteği ile başlıyor. Üç yıl önce hafızasını, bir süre önce de abisini kaybetmiş. Aylar sonra dışarı çıktığında ise tufah şeyler görüyor ve bu zamanda Mizpah ile tanışıyor. Mizpah, Yaz'ın onu görmesini sıradışı buluyor, onun sıradan bir ölümlü olmadığını kendince düşünüyor. Yaz bildiği dünyanın tamamen farklı bir yanını görmeye başlar. Olaylar burada başlar. Çizimleri olsun, cizimlerdeki mimikler olsun, kurgusu olsun herşeyiyle çok güzel bir kitaptı. Bu çizgi romanın bütün ciltlerini okuyacak gibiyim. Aşırı sevdim. Favori kitaplarımın arasına girdi. hikaye ilgi çekici ve de çok sürükleyiciydi. Hemencecik bitti kitaba doymadım bile. Türkiye'de böyle bir eserin olması beni çok mutlu etti. Türkiye'de rastlanması zor eserlerden biri bence. Eğer yunan mitolojisi, fantastik ve romantiz okumayı seviyorsanız bu kitabı tam size göre.