İpek Ongun lise günlerimin en popüler yazarı. Yazardan ilk olarak Kendi Ayakları Üstünde kitabını okumuştum. Kitabı bitirmeden elimden bırakmamıştım. Köye gezmeye gittiğimizde bile kitabımı yanımda götürmüş okumuştum ve bir yerden sonra ninem bana kızmıştı. Kendi Ayakları Üstünde, Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin üçüncü kitabıymış. Sonradan ilk kitaptan başlayarak seriyi okudum. Ben 35 yaşına geldim, serinin 13.kitabı çıktı. Yazar her kitaptan sonra artık son dese de biraz okuyucu baskısı biraz da bildiği yollardan gitmenin rahatlığı olsa gerek hâlâ seriye devam ediyor.
Artık günlüğü Serra ve kızı eş zamanlı olarak yazıyorlar ama daha çok Selin’in hayatı anlatılıyor.
“Kızlar, annelerinin kaderini yaşarmış.” diye bir laf var. Kitap bunu haklı çıkarırcasına Selin’in başına geçen olaylar, yaşadıkları hatta arkadaş ve aşk hayatı neredeyse Serra’nın yaşadıklarıyla aynı. Sadece ufak farklılıklar var.
Olaylar, gençler, diyaloglar yer yer gerçeklikten uzaklaşıyor. Bunu her gün gençlerle bir arada olan biri olarak söyleyebilirim. Kitap çok ders verici, didaktik. Bizim kuşak hiç olmazsa alışkanlıktan okur ama Z kuşağının pek okuyacağını, okusa bile seveceğini sanmıyorum.
Kitapta Emre Kongar’a da bir saygı duruşu var.
Selin’in yazdığı bölümlerde kullanılan dondurma dolu cup görselinin Madam Coco’nun cup fotoğrafıyla aynı olması gözümden kaçmadı. Bunun için bir telif ödemişler midir acaba?
suleuzundere.blogspot.com/2022/04/subat-a...
Yeni Bir Aşkİpek Ongun · Artemis Yayınları · 2022620 okunma