"ben mutsuz bir insanım pollyanna, mutluluğunu kaybetmiş bir insan.. ben sihrimi, ışığımı kaybettim.. bütün medeniyetlerin hüznü benim üzerime sindi.. ikilemlerin katı gerçekliği arasında ezildim.. kendi sınırlarını aşan ben, herhangi bir şey için karar vermekte güçlük çekiyorum.. hayat alternatiflerle doludur.. kararsız olmamak için hiçbir gerekçem yok.. düşüncelerimde sefalet içerisinde yüzüyorum.. ve beni şaşırtan şey bu çığlıkların kafamın içerisinden geçip gittiğini izliyor olmak.. sadece sessizce geçip gitmelerine izin veriyorum.. üstelik tüm bunlara karşın bana akıl veren yarım akıllılar ve içten içe mutsuzluktan boğulup benim ne kadar bedbaht olduğumu düşünen ödlekler var..bilmelisin ki pollyanna; bunlar kendi mutsuzluğundan söz etme yürekliliğini gösteremeyen, kompleksli kişilerdir.. onlar yer yüzünün utanç unsurlarıdırlar.. kendilerinden yana övünülecek bir yanları olmadığındandır ki; benim hüznümü açıkça dile getiriyor olmamı bayağı buluyorlar.. onlar kendilerini, birilerini yererek tinsel orgazmı yaşıyorlar.. bu alışılmış kanıtlanma çabaları yalnızca kendilerine benzeyenler tarafından onaylanıyor ve bu sahte onaylanmanın verdiği geçici hazzı, gerçek benliklerinin katkıları ile kazanmamış olmanın utancını bilmezler hiç! onların içleri, dışları ve her bir yanları sinik bir yankıdan ibarettir.. kendi içimdeki kalabalığı bertaraf ederken; dışımdaki boş kalabalığın uğultusu beni sağırlaştırdı, duyamaz oldum gerçek sesleri.. kendimi unuttum, nasıl biri olduğumu, neyi sevip neyi sevmediğimi, neye kızıp neye gülümsediğimi, neyi isteyip neyi tam olarak istemediğimi.. ben kendime dair her şeyi unuttum pollyanna! bu kendimi son savunuşumdu.. elimdekini yavaşça yere bıraktım acınacak haldeydiler. bunun adı sonsuz teslimiyet.. içimde son bir sevgi kırıntısı kaldı.. hiç acımaksızın, pervasızca harcanıyor, tâ ki yok oluncaya dek! bil ki sevgisiz bir dünya asla düşünülemez.. ben düşünemem; giderken son olarak diyeceğim bir şey kalmadı; anlaşılmak için de çabalamayacağım..bana öyle bakma, ben eksiğim pollyanna.. beni boş ver.dedim ya bedbin bir haldeyim.manâsız,tanrısız..Fakat olumlu bi şey var; ölümlüyüm.."
Alıntı