2022 11. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2022 01:12
"İyileştim mi?" "Hayır, Siz farklı bir insansınız, ama herkes gibi olmak istiyorsunuz. Bu da bana kalırsa ciddi bir hastalıktır." "Farklı olmayı istemek bir hastalık mı?" "Evet, kendinizi herkes gibi olmaya zorlarsanız öyle" Syf - 175 Paulo Coelho'nun okuduğum ikinci muhteşem eseri ve bir sonraki eserine geçmeden favorim bu kitap oldu. Kesinlikle klasikten çok uzak, ders çıkarılabilecek güzel mesajlar veren bir roman olduğunu düşünüyorum. Kitap başkarakter Veronika'nın bir intihar girişimiyle akıl hastanesinde gözlerini açmasıyla başlıyor ve bu intihar girişimi Veronika'nın kendi içinde yaşama isteğinin tekrardan canlanmasıyla devam ediyor. Sürekli ölüm ve yaşam arasında gidip geliyor, ölüme yaklaştığını düşündükçe içinden geldiği gibi özgürce arzularını - isteklerini yerine getirmeye başlıyor. Aynı zamanda Dr. İgor'un hastaların üzerindeki deneylerini ve hazırladığı tez hakkındaki araştırmalarını sürekli göreceksiniz. Kitabın nereye varacağını çok merak ediyordum ve hiç beklemediğim bir finalle karşılaştım. Spoiler vermeyeceğim finale bayıldımmm! Aynı zamanda kitap beni çok düşündürdü. Özellikle bir insana neden "deli" dediğimizi, deliliğin gerçekten ne olduğunu, normal dışı her olayı/kişiyi/davranışı çoğu zaman "delilik" olarak nitelendirdiğimizi vs vs.. Yıllardır hep kendimi sorguladığım bir konu vardı : Neden normal değilim? Neden herkesin hoşlandığından hoşlanmıyorum, neden hayattan beklentilerim, yapmak istediklerim, hayallerim diğerleri gibi değil? gibi.. Ve sonra öğrendim ki ben aslında 'Normal' bir bireyim ama insanlar görmeye ve duymaya alışık olmadıkları her türlü düşünce ve davranışa delilik/anormallik yaftası yapıştırıyorlar. Halbuki Dr. İgor'un da dediği gibi, " Kendinizi herkes gibi olmaya zorlamak bir hastalıktır" Klasikten uzak, farklı düşünebilen ve bunu korkusuzca dile getiren , normalliğe baş kaldırmış, çevresinin tüm baskısına rağmen her türlü riski göze alarak hayallerinin peşinde koşan tüm akıllı/delileri buradan selamlıyorum Hep böyle kalın ️ Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım (Bize her gün bayram malum) Keyifli okumalar dilerim
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,4bin okunma
Öyle anlatmışsınız ki kitap ilgimi çekti. 📌 İnşallah okurum
Yasemin Tarı
Mutlaka okumalısınız 🙂👍 Max 1 haftada bitirirsiniz, soluksuz okuduğum kitaplardan birtanesi..