2022 42. kitabı
Kitap, o kadar tatlıydı ki, daha ilk sayfadan yüzümde gülümseme oluşmasına sebep oldu. Özellikle romantik komedi aşığı bir insan olarak, romantik komedi filmleri ve alıntılarıyla süslenmiş bu kitaba bayıldım. Wes ve Liz’in düşmanlıkları, arkadaşlıkları, suç ortaklıkları ve yavaş yavaş gelişen sevgililiklerinin hikayesini okumak, yüzümden düşmeyen bir tebessüme sebep oldu. Kitap, klişe olduğunu itiraf eden ilk klişe olabilir sanırım. O kadar tatlı bir şekilde klişeler yazılmış ki, yine aynı hikaye mi diyip yazara bile kızamıyorsunuz. Çünkü, size öyle hissettirmiyor. Kitabın içinde bulunan, “Ama bilirsin, aşk romanlarının olayı, insanların yanlızca hikayenin sonunda kavuşmalarıdır.” alıntısı, zaten kitabı özetliyor. Özellikle romantik komedi filmlerini seviyor ve izliyorsanız, kitabın içine eklenmiş film göndermeleri ve altıntıları da hikayeyi daha çok sevmenize sebep olacak. Ayrıca, kapak tasarımına ayrı, sayfaların yanındaki süslemelere ayrı ve ayraç tasarımına ayrı aşık olduğumu da belirtmek isterim. #artemisyayınları bizi düşünerek, ayracın arka kısmına, kitapta da bahsedilen, kitabı okurken dinleyebileceğimiz şarkı önerilerini yerleştirmiş. Kitabın her detayı, beni kendine aşık etti. Aslında, doğru adamın bazen burnumuzun dibinde bizi bekliyor olabileceğini, geçmişte tutsak kalmamız gerektiğini de bize keyifli bir şekilde anlatan, ve anlatırken de bizi hiç sıkmayan bir kitap. Bu ayın favori kitapları arasında olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. Kısa, tatlı, tebessüm ettirecek ve kendinizi kitaptaymış gibi hissedeceğiniz bir kitap. Kafa dağıtmak için ya da, izlemediğiniz romantik komedi filmi kalmadığını fark ettiğinizde okuyabileceğiniz bir kitap herkese öneririm!
Filmlerden Daha GüzelLynn Painter · Artemis Yayınları · 20251,931 okunma