Puan vermedi·282 syf.··Beğendi
· "Kütüphane dışarıdan kaçıp uygarlığa sığındığı bir yer gibiydi."
Herkese selam Matt Haig'in "Gece Yarısı Kütüphanesi" ile karşınızdayım. Bir süre sosyal medyanın doğal bitki örtüsü bu kitaptı.(hâlâ öyle!) Her yerde karşıma çıkıp durdu ve herkes övgülerle bahsetmeye başlayınca çok merak edip aldım. Gerçekten az bile söylemişler. Kurgudan çok verdiği mesajlar yüzüme çarptı. Dünyanın ve insanların kalıplaştırmış olduğu hayatları yaşamaya çalışıyoruz. Neden sadece kendimiz olamıyoruz? Bazı zamanlarda okunacak kitaplar vardır ya bu kitap da benim tam da okuyacağım zamanmış. Durup kendi hayatıma baktım. Kendi pişmanlıklarıma, olmak istediğimi kişiye ve olmak zorunda olduğum kişiyle yüzleştim.
Kitabımızın baş karakter olan Nora Seed, hayatı tepetaklak olmuş,sevdiği birçok şeyi kaybetmiş, abisiyle iletişimi kesilmiş en sonunda da kedisi ölünce artık bu hayatta işinin bittiğini düşünüp intihar eder. Her şeyin son bulduğunu zannederken gözlerini Gece Yarısı Kütüphanesinde açar. Zamanın hep gece yarısını gösterdiği ve sonsuz sayıda kitabın bulunduğu Gece Yarısı Kütüphanesi'nde Nora Seed'in paralel evrende gerçek hayatını ve yaşayabiliyor olabilecek hayatları, pişmanlıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz.