#okudumbitti
#ElJames
#Grey
#598sayfa
#NisanAyı7ciKitap
Selam canlar. Grinin Elli Tonu serisinin son kitabı Grey'de bitti. Ben diğer kitapların yorumunu özellikle yapmamıştım ki son kitapta genel bir yorum yazarım diye. Biraz fazla uzun zamana yayıldı kitabın bitmesi. Çünkü kendini tekrar eden çok fazla cinsellik var kitaplarda ve bu biraz sıkıcı hale getirmiş kitabı. Kitaplarda cinselliğe karşı olumsuz bir düşüncem olduğundan değil elbette ama denge biraz fazla şaşmış bu seride.
Ben yorumu Özellikle son kitaba saklamak istedim çünkü kitabın kapağında yazan "şimdi anlatma sırası Cristian'da" cümlesinin kitapta kendini bulacağını ve Cristian'ın çocukluğuna daha derin bir bakış sunacağına inanmıştım. Bu anlamda beklentimi çok karşılamadı. Evet annesiyle birlikteyken yaşadığı o korkunç hayattan biraz daha bahsetmiş ama açıkçası beni etkikedi ama sarsmadı diyebilirim.
Yaklaşık 1800 sayfalık ilk üç kitabın özeti niteliğinde bir kitap. Diğer kitaplarda ki birçok detay geçilmiş elbette ama üç kitabı okumak için çok zamanım yok ama kitabı da merak ediyorum açıkçası diyorsanız Grey kitabını okuyarak konuyu anlamanız mümkün. Sonu sanki devamı gelecek gibi bitmiş. İlk iç kitabı okumayanlar bu anlamda bir beklentiye girebilirler. Onun içinde serinin üçüncü kitabını okuyarak nasıl bir sonla bittiğini anlayabilirler.