2022 63. kitabı
Aşkın Metafiziği & Arthur Schopenhauer + Kadınların birçoğunun kitabı okuduktan sonra kızdığı, kadın düşmanı olarak andığı Schopenhauer'in aslına bakarsanız erkekleri de yücelttiğini söyleyemem. Belki metni onun yaşadığı döneme göre değerlendirmek daha iyi olacaktır. Aşka, aşkın oluşumuna ve cinselliğe dair tespitleri, insanların aşkta aradıklarına dair dürtüleri değerlendirmesinde ve üreme odakları tespitlerine eleştiriler sunabilir, haklı da görebiliriz. Fakat kitabın bir yerinde beyaz ırk yoktur, beyaz esmer sever, sarı tenli beyaz sever gibi ifadeleri çok saçma buldum. Tüm bunlara rağmen görece, kıymetli tespitleri ve akıl karıştırıcı fikirleri ile değerli buldum kitabı. (Üniversite yıllarımda kütüphanede okumuştum. Tekrar okumak ufkumu genişletti) + #kitap #kitapönerisi #kitaptansözler #kitaptavsiyeleri #kitaptavsiyesi #kitapönerileri #book #aşkınmetafiziği #arthurschopenhauer #bookstagramturkey #booklover #bookstagram #keşfet #keşfetteyiz #fypシ
Aşkın MetafiziğiArthur Schopenhauer · Zeplin Kitap Yayınları · 201916,8bin okunma