2022 11. kitabı
Veronika Ölmek İstiyor okuduğumda yazarın diline aşina olmasam  da sevmiştim. Simyacı'yı merak etmemin en büyük sebebi de Coelho okumaya devam etmek istemem oldu. Bu kitapla birlikte yazım diline de alıştım. Sonuç için sabırsızlandığım değil yolculuğun tadını çıkarmaya çalıştığım bir dönemdeydim ve bu dönemde okuduğum Simyacı'da hissettiklerimi bulduğumdan da olsa gerek, çok sevdim. Ana karakterimiz Santiago adında Endülüslü bir çoban. Koyunlarını sevse de gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok istiyor. Rüyasında Mısır piramitlerinin altında bir hazinenin onu beklediğini görünce piramitlere doğru yolculuğa çıkıyor. Santiago'nun hazineyi bulmak için çıktığı yolculuk, kişisel menkıbesini gerçekleştirme uğraşına dönüşüyor. Piramitlere gidene kadar içindeki hazineyi keşfediyor. Dersler çıkarıyor, hayatında büyük yer edinecek insanlarla tanışıyor. Kitap akıcı ve 185 sayfa olduğundan kısa sürede bitirdim. Bana bildiklerim dışında bir şey öğretmiş olmasa da yolculuklarımızın böyle bir kurguyla harmanlanmış olması güzeldi. Okurken epey keyif aldım. Beğenmeyen sayısı oldukça fazla ama ben beğenen taraftayım. Okullarda ödev verilen bir kitap olduğundan belki birçoğumuz ön yargılı yaklaşıyoruz. Bu sefer bir ödev kitabı olarak değil de tavsiye olarak okuyun.  Bol kitaplı günler dilerim.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2022246,4bin okunma