·264 syf.····Okunma: 06 Mayıs 2022 17:10 Rüyama bile giren kitap .Belki yazıldığı dönemde ,sanmayın ki çok eski 2009, nobel ödüllü yazarımız #kazuoshiraga nın muhtesem eseri... , distopya diyeciğiniz ama şimdilerde yakın gelecekte mutlaka olacak denilen bir hikaye #klarailegunes
Duyguları olan yapay arkadaş(YA) bakalım ilk çocuğumuzun mu, torunumuzun mu odasına gelecek,ona yakın arkadaş ve acaba kardeş olacak...şaşrımayız dimi buna..
İşte romanımız #klarailegunes tam da bunu anlatan şaheser makineleşmenin öne çıktığı hikayede üst model olan b3 lerin daha alt model olan b2 leri aşalayabildiği YA mağzasında başlıyor
Çocukların genetikleri ile ailelerin onayı ile oynanıp yükseltildiği bir çağda geçiyor ,çocuklar dikdortgenlerden eğitim alırken
( son 2 sene butun dünyada ki çocuklar özellikle de bizimkiler yaşamadı mı bunu),yetenekli ,zeki ama yükseltilmemiş çocuklar ise aynı eğitimi alamazken gelmedi mi aklımıza olduğumuz çağ...
Bir yerde önce çocuk romanı olarak yazılmaya başlandığını ama sonrasında yetişkin kitabına dönüştüğünü okudum eğer doğru ise çok da iyi yapılmış
Uzun süre sonra bir kitapta gözlerim yaşardı anne olmak ,çocuğun iyiliği için seçim yapmak ,sonuçların ağır olması .. beni 2. Bölümde biraz duygusallaştırdı
Sonu bilemedim ya ...50 tane şu halimle son yazarım vardır nobel ödüllü #nobelödülü yazarımızın bu basit sonda bir amacı da ben görememişim diyeyim.. çünkü yazar beni kitapta bir kaç kez ters köşe yaptı.. itiraf ediyorumbu da öyledir. Ya ne kadar mutluyum ki çok yakında yazarın bir esrinide okuyacağım #gündenkalanlar @bibliyofilklubu iyi ki listemize eklemişiz..
Tavsiye ederim okuyun lütfen#tavsiyekitap baska eserlerini de okuyun #kazuoshiraga nin ben öyle yapacağım heee bana almak isteyen olursa da hayır demem #okudumbi̇tti̇ #okuyun #hediyekitap
PS : Klara olarak gözümde sadece bir bölüm izlediğim #squatgame miydi adı dizide olan kırmızı kıyafetli oyuncak kızın olması neydi...