Bir Çinagonun hazin sonu...
2022 78. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 21:31
Uzun bir zamandan sonra Jack London okumak gerçekten iyi hissettirdi... Lacivert Klasikler dizisinde yer alan bu kitap; "İstiridye Korsanlarına Baskın, Çinago, Krala Bir Burun" adlarında 3 tane öyküden oluşuyor. Kitabı puanlarken her öyküyü ayrı ayrı puanladıktan sonra ortalama puanı(8/10) verdim. Şimdi her öyküden kısaca bahsederek incelememe devam ediyorum. 1) İstiridye Korsanlarına Baskın: Jack London, zamanında gemilerde çalıştığı için hâliyle ondan böyle bir öykü çıkmış. Arkadaşıyla beraber başından geçen macera dolu bir olaydan bahsetmiş. Konu güzel fakat biraz kısa tutulduğu için çok sevemedim ama yine de denizde ve gemide geçen bir olay beni her zaman heyecanlandırır. O yüzden bu öyküye puanım: 7/10 2) Çinago: Kitaba isim olmayı hak ediyor kesinlikle. Beni çok etkileyen bir dram hikayesiydi. Kurduğu hayallerden vazgeçmeyen, yediği hükme rağmen yine de pozitif olan bir kölenin, sömürgenin ve haksızlığın altında ezilişi... Çok acıydı... 10/10 3) Kitaptaki son öykümüz ise Krala Bir Burun. İsmi komiğime gidiyor ama tatlı bir hikâyeydi. :) Bir tarafta saflık, diğer tarafta kurnazlık. Özgün bir öykü idi. Bu yüzden puanım: 8/10
ÇinagoJack London · Can Yayınları · 2021623 okunma