2022 16. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 22:50
Genç Werther'in olaylara ve kendine bakışı çok çok derin. Bu derinliğn onu bir noktada boğması kaçınılmazdı. Bu gencin derin düşüncelerine eşlik ederken " maneviyatta detaya dünyeviyatta icmale önem verme" düsturunu hatırladım. Tefekkür (derin düşünme) iyidir hoştur. Ama her konuda olmamalıdır. Yoksa insan boğulur. İnsan yanlış tefekkür ettiğini nerden anlar? Düşünceleri enerjisini, ümidini vs. emiyorsa. Bu tefekkür Lokman Hekim'in: " Ayağını sıcak tut, başını serin. Fazla derinlere dalma, düşünme derin." tavsiyesindeki tefekkür oluyor. Eğer tefekkür ederken müsbet duygularınız artıyorsa o zaman doğru yoldasınız demek. Genç Werther başta müsbet duygular içerisinde gibiydi. Oyaa baştan beri yanlış yaptığını biliyordu. *spoiler içerir* Bir öğrencimin abisi çok genç yaşta intihar etti ve böylece intihar edenin duygularını bir nebze anlamak için bu kitabı okudum. Anlamak kendi farkındalığımız adına bir kazanç olacağından size de bu kazancı elde etmenizi tavsiye ederim.
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024149,9bin okunma