2022 12. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2022 00:00
İlk öncelikle çöl temasında geçen bir kitabı ilk okuyuşum ve kesinlikle bayıldımm. Konusuna gelirsek Amani adında bir kızımız var ve amcası onunla evlenmek istiyor. Ve Amani de bunu istemediği için erkek kılığına girip keskin nişancı yarışmalarına katılıyor. Buradan alacağı parayla da hiç görmediği teyzesinin yanına gitmeyi hayal ediyor. Kitaba bir beklentiyle başlamıştım ve bu kitap kesinlikle beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Kitabın sevmediğim bir kaç kısmı vardı. Bunlardan biri karakterlerin eksiklerinin olmamasıydı. Mükemmel karakterlerdi evet ama insan yine de bir hassas nokta arıyor. Belki bu durumu ilerki kitaplarda görürüz bunu bilemeyiz. İkinci sevmediğim kısmı ise kitapta çok fazla aksiyon sahnesi olmasına rağmen benim kalp ritmimi hızlandıracak kadar beni etkilemedi. Güzeldi fakat benim istediğin dozda değildi. Ama son sahne bu yargımı biraz kırdı. Onun dışında olay örgüsü olsun, konusu olsun, evreni olsun, akıcılığı olsun çok güzeldi. Amani'nin gücüne ve kendisine ba yıl dım. Güçlüydü ve kendini korumak için illa başkasının gelip onun paçasını kurtarmasını beklemiyordu. Jin tam bir saklı kutu ve yine de ısındım. İlişkilerini daha fazla görmek isterimm. Ve KESİNLİKLE EVRENİNE BAYILDIM. SPOILER İÇERİR!!! Jin'in ilk başlarda prens olduğunu tahmin etmiştim o yüzden bu olay beni pek şaşırtmadı. Cindölü olayında da Amani'nin Cindölü olmasına şaşırdım gerçekten. Savaş sahnesinde Amani'nin gücünü kullanması EF SA NE YDİ. Noorsham'la birlik olması ve bütün askerleri yerle bir etmeleri çok iyiydi. Aksiyon bi nevze olsun durmadı ve bu da benim kitaplarda aradığım en temel şeylerdin biri. Bu kitabı kesinlikle öneririm. Şimdiden favori serilerimden biri olucak gibime geliyor hadi hayırlısı.
Çöllerin AsisiAlwyn Hamilton · Dex Kitap · 2017353 okunma